NavMenu

Krstarenje kanjonom Drine sve popularnije

Izvor: eKapija Petak, 11.06.2021. 13:45
Komentari
Podeli
Brod Grizli (Foto: eKapija / Aleksandra Kekić)Brod Grizli
Ove godine brod Grizli 1. maja ukrcao je prve putnike. Za razliku od prošle godine kada je zbog epidemije korona virusa sezona počela polovinom juna, ovogodišnja plovidba je počela mesec i po dana ranije.

- Prema dosadašnjim najavama, mislim da je pred nama uspešna sezona. Za sada plovimo petkom, subotom i nedeljom tako da je kapacitet broda tim danima popunjen. Medjutim, druga polovina juna nam je dosta ispunjenija vožnjom, bar prema dosadašnjim rezervacijama. Kada su u pitanju jul i avgust, tokom tih meseci plovićemo svakim danom osim ponedeljkom - navodi Goran Glišić iz Turističke organizacije Taratours.

Od Perućca do Višegrada u plovidbi dugoj 52 kilometra turisti mogu uživati u netaknutoj prirodi, raznovrsnom biljnom i životinjskom svetu ali i utvrdjenjima koja datiraju još iz srednjeg veka.

- Ono što odlikuje kanjon jeste netaknuta priroda. Tokom krstarenja turisti mogu videti najuži dio kanjona rijeke Drine gdje se razdaljina izmedju dvije obale spušta od 30 do 40 metara i to je nešto što pleni pažnju svih gostiju kako domaćih tako i stranih. Takođe, granicu izmedju Srbije i Republike Srpske na 24 kilometru, zatim i gdje je najširi dio jezera, srednjovijekovni grad Klotjevac. Tu je i spomen kompleks Stari brod ispred Višegrada, a kada dodjemo u Visegrad i Andrićgrad. To je sve ono što upotpunjuje čitav izlet - izjavio je Nedeljko Stamenić turistički vodič, prenosi visegradlive.com.

Zbog trenutne epidemiološke situacije najbrojniji su domaći turisti. Međutim, prema riječima Stamenića, 2019. godine bilo je gostiju sa različitih kontinenata i država.

- Za razliku od prethodnih godina, prošla godina je bila specifična jer je posjeta obilovala domaćim gostima, koji su otkrili Zapadnu Srbiju kao izuzetnu destinaciju koja može da ponudi pregršt sadržaja u krugu od 50 kilometara. Za vožnju brodom tražila se karta više - ističe Stamenić.

Polazak broda je u od 9 časova ujutru a povratak iz Višegrada u 15 časova. Vožnja u jednom pravcu traje tri i po sata U julu i avgust planirane su i dvočasovne vožnje kanjonom.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.