NavMenu

Kineska kompanija HealthCare Europe želi otvoriti fabriku madraca u Derventi

Izvor: eKapija Petak, 11.06.2021. 09:22
Komentari
Podeli
(Foto: Luca Santilli/shutterstock.com)
Generalni direktor kineske kompanije HealthCare Europe, koja posluje u Rumi u Srbiji, Cheng Xiaojun razgovarao je sa gradonačelnikom Dervente Miloradom Simićem o mogućnostima otvaranja pogona ove kompanije u tom gradu.

Bio bi to prvi proizvodni objekat ove kompanije u Bosni i Hercegovini. Derventa je u fokusu njihovog interesovanja zbog povoljnih uslova poslovanja, saopšteno je na sajtu Grada Dervente.

Kompanija HealthCare Europe je jedan od najvećih svjetskih proizvođača madraca, nadmadraca i jastuka od memorijske pjene i ima tri proizvodna pogona u Americi, po dva u Španiji, Kini i na Tajlandu i po jedan u Sloveniji i Srbiji.

Cheng Xiaojun je istakao da bi u Derventi bio otvoren proizvodni pogon, a nakon dvije do tri godine bi počeli da otvaraju i maloprodajne objekte.

- Želimo otvoriti kompaniju koja će se baviti proizvodnjom i izvozom na druga tržišta. Otprilike bi na mjesečnom nivou vrijednost izvoza bila oko 3 do 4 mil EUR. Na početku bi u pogonu zaposlili oko stotinu radnika. Plan je da nakon dvije do tri godine otvorimo i maloprodajne objekte na teritoriji BiH koje imamo i širom Evrope - rekao je Xiaojun.

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić je delegaciju kineske kompanije upoznao sa privrednim ambijentom Dervente te izrazio zadovoljstvo da je kineska kompanija prepoznala taj grad kao pozitivan primjer dobre saradnje sa privrednim sektorom.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.