NavMenu

Naš izbor: Za vikend u Ključ ili Fojnicu

Izvor: eKapija Petak, 16.07.2010. 15:05
Komentari
Podeli

Ako razmišljate gdje provesti vikend naš izbor je Ključ ili Fojnica, dva mala i zanimljiva bh. grada.

Ključ predstavlja turistički biser sa jedinstvenim prirodnim ljepotama i neokrnjenom prirodom. Ovo je idealno mjesto za ljubitelje lova, ribolova, avanturističkog, adrenalinskog i kulturno-historijskog turizam.

U Turističkoj zajednici USK svim posjetiocima preporučuju da ovoga vikenda obavezno dođu na Sanu gdje se održava 14. Internacionalna ključka regata, a u okviru koje će se biti održani skokovi i zabavni program za sve posjetioce.

"Za sve koji iduće sedmice planiraju na godišnji odmor - preporuka je tradicionalna 38. Internacionalna turistička Una regatu koja se ove godine održava od 19. – 25. jula", kažu u Turističkoj zajednici USK.

Ovoga vikenda svratite i do Fojnice, grad u koji se kako kažu mnoge legende nikada ne svraća usput, već uvijek s razlogom, iz potrebe ili znatiželje.

(Aquapark)

U Fojnici imate prostora za zdravstveni, sportski, vjerski i planinski turizam, te nije slučajno što su baš ovdje svraćali rimski legionari, bosanski kraljevi, lukavi Dubrovčani, uporni franjevci, mudri derviši, Austrijanci, avanturisti, naučnici, dokoličari, u potrazi za zlatom, zdravljem, izgubljenim dušama.

O njihovim stradanjima, bolestima, dilemama, svjedoče dokumenti rasuti po arhivima Rima, Beča, Stambola, Dubrovnika, bilješke u samostanskim hronikama, predanja, groblja, mezarja i poneko zdanje preživjelo palež proteklih ratova i buna.

Ljubiteljima planinskog turizma preporučujemo uživanje u čaroliji Prokoškog jezera koje se nalazi oko 20 km od Fojnice. Prokoško jezero smješteno visoko na planini Vranici je sakriveno od mnogih, ispod samog vrha od oko 2000 metara nadmorske visine, a odmah po dolasku osjetit ćete nedoživljeno napajanje energijom koja izvire iz vode, vazduha, zemlje...

Za ljubitelje zdravstvenog turizma u Fojnici se nalazi poznata fojnička banja Aquareumal u okviru koje je smješten i Aquapark koji se prostire na 12.000 kvadratnih metara. Kompleks ovog Aquaparka čine dva bazena. Jedan veliki, rekreacioni bazen, s egzotičnim plažama (pješčanim, kamenim i travnatim), vodenim efektima kao što su gejziri, whirpool jame, slapovi, vodeni topovi...

E. Ko.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.