NavMenu

Iduće tri godine ključne za razvoj bh. turizma

Izvor: eKapija Petak, 16.07.2010. 12:29
Komentari
Podeli

Iduće tri godine (2011. -2013.) mogle bi biti prekretnica za razvoj turizma u BiH jer će prema riječima Tomislava Lukića, savjetnika federalnog ministra za okoliš, turističkoj djelatnosti biti dostupna velika sredstva iz IPA fondova. Naime, od 2011. nam se otvaraju komponente 4, 5 i 6 namjenjenje za razvoj turizma.

Osim toga tu je i povoljna kreditna linija za turizam, ugostiteljstvo i okoliš Razvojne banke FBiH. Lukić ističe da postoji veliki interes za otvaranje povoljne kreditne linije za turizam, ugostiteljstvo i okoliš u okviru programa i planova Razvojne banke FBiH s kojom je potpisan Protokol o poslovnoj saradnji.

Naime, Razvojna banka je za ovu godinu osigurala sredstva u visini 2.450.000 KM za kreditiranje izgradnje turističko - ugostiteljskih objekata, osnovne turističke infrastrukture i održivog razvoja turizma na selu, dok je Federalno ministarstvo okoliša i turizma za subveniju kamata na ove kredite osiguralo pola miliona KM.

"Za tu kreditnu liniju imamo veliki interes, osobito skijaških centara koji žele ući u velike investicije kako bi se pripremili za zimsku sezonu", kaže nam Lukić.

D.K.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Saobraćaj

Vlada RS nije odustala od gradnje aerodroma u Trebinju - U toku izrada glavnog projekta za građevinsku dozvolu

Vlada Srpske nije odustala od gradnje aerodroma u Trebinju, zemljište na kojem će biti izgrađen je deminirano, a u toku je izrada glavnog projekta za građevinsku dozvolu. Poručeno je to iz Ministarstva saobraćaja i veza RS u odgovoru na poslaničko pitanje Đorđa Vučinića iz Liste za pravdu i red koji je tražio odgovore kada će konačno početi gradnja trebinjskog aerodroma. Iz resornog ministra su prvo podsjetili da je još u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.