NavMenu

Manifestacija Dani Vlade Miloševića od 7. do 15. juna u Banjaluci

Izvor: eKapija Petak, 04.06.2021. 09:54
Komentari
Podeli
(Foto: 18percentgrey/shutterstock.com)
Dvadeseta manifestacija "Dani Vlade Miloševića" pod nazivom "Uprkos svemu" biće održana od 7. do 15. juna u Banjaluci na više lokacija.

Dekan Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci Dragana Purković Macan rekla je da ova visokoškolska ustanova manifestaciju organizuje zajedno sa Muzikološkim društvom Republike Srpske.

Ona je na konferenciji za novinare zahvalila tradicionalnim pokroviteljima manifestacije Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske i Gradu Banjaluci, te prijatelju manifestacije kompaniji m:tel.

U ime Grada Banjaluke, Nevena Blagojević Podrić iz Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku rekla je da je Grad i ove godine podržao ovu manifestaciju, te izrazila zadovoljstvo što je Akademija umjetnosti uspjela da organizuje ovaj događaj.

- Uvrštena je u Kalendar kultuirnih manifestacija grada Banjaluka i ponosni smo na njeno trajanje – navela je ona, saopšteno je iz Gradske uprave.

Na ovaj način, kako je istakla – iz Banjaluke šaljemo poruku da iako svjesni činjenice da se suočavamo sa problemom pandemije virusa korona, život ne smije stati i da uz odgovorno ponašanje možemo i moramo iznaći način kako da živimo sa ovim globalnim problemom i istovremeno našim sugrađanima pružimo kvaliteniji nivo života duhovni i nematerijalni – bez kojeg ne možemo opstati.

Manifestacija "Dani Vlade Miloševića" održava se od 2000. godine, a ustanovljena je povodom obilježavanja godišnjice rođenja ovog akademika, kompozitora, etnomuzikologa i pedagoga.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.