NavMenu

Velenjska iskustva primjenjiva i u TE Tuzla

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 12.07.2010. 14:22
Komentari
Podeli

Radi uspješnije realizacije programa prijateljskog okruženja i promotivnih aktivnosti za izgradnju bloka sedam u TE Tuzla u organizaciji sektora za pripremu i izgradnju TE delegacija Općine Tuzla u kojoj su bili općinski vijećnici, članovi savjeta MZ Bukinje i Šićki Brod, članovi kulturno-umjetničkih i sportskih društava i članovi udruženja građana koja žive na području ove dvije MZ posjetili su protekle sedmice TE Šoštanj u Velenju.

Cilj posjete bio je da se predstavnici lokalne zajednice upoznaju sa rješenjima zaštite okoliša koja su realizirana u TE Šoštanj, a imaju veliku sličnost sa rješenjima koja su predviđena idejnim projektom i studijom uticaja na okoliš za izgradnju bloka sedam u TE Tuzla.

Delegacija je posjetila firmu "ESOTECH" d.d. Velenje, koja je bila lider konzorcija za izradu idejnog projekta bloka sedam i Institut za ekološka istraživanja "ERICO" d.d. Velenje koji je učestvovao u izradi studije uticaja na okoliš bloka sedam.

Članovi tuzlanske delegacije obišli su i TE Šoštanj u kojoj su im posebno bili interesantni postrojenja za odšljakivanja i odpepeljivanja, postrojenja za odsumporavanja, transport i odlaganje šljake i pepela na deponiju te posjetili podzemni muzej rudnika Velenje i kompleks jezera sa sportsko-rekreativnim centrom koji se nalazi uz samu deponiju šljake i pepela.

Delegaciji, koju je predvodio pomoćnik načelnika općine Tuzla Kemal Kurević, organiziran je i prijem kod gradonačelnika općine Šoštanj Darka Meniha na kojem su upoznati sa odnosima njihove lokalne zajednice i TE Šoštanj.

Nakon završene posjete može se zaključiti da se mnoga viđena rješenja mogu primjeniti i tokom izgradnje bloka sedam u TE Tuzla, saopćeno je iz Službe za komunikacije EPBiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.