NavMenu

UniCredit Grupa - Najbolja banka potskrbnik u srednjoj i istočnoj Europi

Izvor: Dnevni list Ponedjeljak, 12.07.2010. 09:07
Komentari
Podeli

U svojoj anketi Najbolje svjetske banke potskrbnici za 2010. magazin Global Finance je nagradio Grupu UniCredit za postignuća u srednjoj i istočnoj Europi.

Nedavni uspjeh s Global Financeom je najnoviji u nizu vrhunskih ocjena koje su mediji pripisali UniCreditovom asortimanu usluga za ulagače u ovoj godini, s pozicijama broj jedan postignutim u anketama magazina Global Custodian i Global Investor ranije ove godine. "Došli smo do vrha u svakom mogućem istraživanju ove godine, jačajući vodeću ulogu UniCredit Grupe kao pouzdanog stručnjaka za procedure nakon izvršene trgovine", izjavio je Attila Szalay-Berzeviczy, glavni direktor Globalnih poslova s vrijednosnim papirima u UniCredit Grupi.

Služba Globalnih poslova s vrijednosnim papirima UniCredit Grupe posluje u četrnaest zemalja srednje i istočne Europe, uključujući Austriju, putem vlastite bankarske mreže. Najveći su pružatelj usluga čuvanja vrijednosnih papira u regiji, u upravljanju imovinom, u tržišnom učešću, kao i u veličinu svoje regionalne mreže. Grupa je aktivna u ovom poslu od početka 1990-ih, uvijek igrajući pionirsku ulogu u razvoju tržišta vrijednosnih papira u regiji. Tim se sastoji od 230 stručnjaka za cijelu srednju i istočnu Europu (SIE).

Tržišni lider u SIE

Grupa UniCredit je najveća međunarodna financijska institucija s jakim korijenima u 22 europske zemlje kao i sveukupnom međunarodnom mrežom predstavništava na 50 ostalih tržišta, s približno 9600 poslovnica te više od 162.000 zaposlenika prema podacima od 31. ožujka ove godine. Grupa je tržišni lider u regiji srednje i istočne Europe, gdje je jedan od najvećih bankarskih igrača poslujući putem najveće mreže s više od 4000 poslovnica. Grupa posluje u Austriji, Azerbajdžanu, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Republici Češkoj, Estoniji, Njemačkoj, Mađarskoj, Italiji, Latviji, Litvi, Kazahstanu, Kirgistanu, Poljskoj, Rumunjskoj, Rusiji, Srbiji, Slovačkoj, Sloveniji, Turskoj i Ukrajini. UniCredit je jedan od šest ekskluzivnih pokrovitelja UEFA Lige prvaka od 2009. do 2012.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.