NavMenu

Prevoz zbirnog i parcijalnog tereta po konkurentnim uslovima - Osnovana prva Panevropska transportna kooperacija

Izvor: Promo Petak, 28.05.2021. 07:30
Komentari
Podeli
(Foto: Paneco Mockup)
Prošlog mjececa, TKA Transport Kombi AS zvanično je osnovao Panevropsku transportnu mrežu Paneco, zajedno sa logističkim mrežama Kommodus (Poljska), Cargo24 (Švajcarska), ABC Business Network (Italija) i ELVIS (Njemačka).

Ova Mreža alijansi, u saradnji sa još 15 lokalnih partnera, od samog početka već opslužuje sve glavne ekonomske zone u Evropi, u sektorima zbirnog i parcijalnog transporta.

Kompanija posluje kao javno preduzeće sa sjedištem u Cugu, Švajcarska. Početak operativnog poslovanja planiran je za jul 2021. godine.

- Evropa je jedna od najvećih ekonomskih zona na svijetu. Međutim, mala struktura kao i jezičke barijere otežavaju brojnim malim i srednjim logističkim preduzećima uspostavljanje međunarodnih poslovnih modela - kaže CEO kompanije, Slaviša Šuleić.

Kao rezultat toga, unosan pristup zbirnim i parcijalnim teretima na tržištu sa velikim prometom bio je isključivo rezervisan za logističke lidere. Sa kompanijom Paneco, mali i srednji logistički sistemi, kao i prevoznici, sada mogu da učestvuju u ovom atraktivnom poslu i ponude panevropske prevoze zbirnih i parcijalnih tereta po konkurentnim uslovima.

- Ranije smo, zbog nedostatka obima posla, imali otežavajuće okolnosti organizacije prevoza manjih pošiljaka u više različitih zemalja Evrope, na dnevnom nivou - kaže Šuleić.

Paneco mreža riješava problem povezivanjem svih ekonomskih zona svakodnevnim linijama između velikog broja HUB-ova i Cross dock stanica.

Osnovu za to pruža posebno razvijena, onlajn IT platforma, koja je integrisana sa lokalnim sistemima kao nadređena jedinica i obezbjeđuje protok podataka između povezanih kompanija i kooperacija.

- Koristimo postojeće nacionalne strukture i tarife. Na ovaj način, čak ni međunarodna pošiljka više ne zahtijeva poseban tretman – objašnjava Šuleić.

Koristeći savremeni softver za prevođenje, kompanije mogu da komuniciraju i na nacionalnim jezicima. Sve ovo čini sistem veoma korisnim. Svaki povezani logistički partner može da svojim kupcima ponudi dobre cijene, tranzitno vrijeme i informacije o praćenju pošiljke, čak i za samo jednu paletu iz bilo kog dijela Evrope, do Tirane u Albaniji.

U prethodnih mjesec dana, zvaničnom osnivanju kompanije prethodile su dvije godine intenzivne pripreme. Početni razgovori su već održani na Minhenskom sajmu transporta 2019. Osim IT platforme za umrežavanje kompanija, naknadno su postepeno razvijani tarifni modeli i koncepti prevoza, kao i kontrola obima i kvaliteta.

Kroz četiri nacionalne alijanse i uz, trenutno, 15 lokalnih partnera, ova jedinstvena mreža, od Finske na sjeveru do Grčke na jugu, već pokriva sva važna ekonomska evropska područja. Međutim, osnivači nisu zadovoljni trenutnim nivoom poslovne aktivnosti. Cilj je proširiti usluge mreže Paneco na cijeli kontinent. Operativni početak kompanije planiran je za jul ove godine.

Više informacija o TKA Transport Kombi AS i o kompaniji Paneco AG možete naći na:

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj, Finansije

Jedinstveni TAG uređaj biće vezan za kreditnu karticu

Usklađivanje sistema elektronske naplate putarine na auto-putevima Srpske i Srbije korisnicima usluga znatno će olakšati plaćanje putarine.putarine Omogućiće i rasterećenje saobraćajne mreže i smanjenje gužvi. Upotreba jedinstvenog taga trebala bi da počne početkom turističke sezone, kažu u Autoputevima Srpske. - Funkcionisaće na način da funkcioniše i u Republici Srpskoj i u Srbiji, sa istim tagom će se moći prolaziti i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.