NavMenu

Podrška digitalnoj tranformaciji MSP u metalskom sektoru RS - Objavljen poziv firmama

Izvor: eKapija Četvrtak, 27.05.2021. 11:37
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: bogdanhoda/shutterstock.com)Ilustracija
U okviru projekta Centar za digitalizaciju, podizanje konkurentnosti i inovacije u MSP – DigIT SME, Privredna komora Republike Srpske je raspisala poziv malim i srednjim preduzećima (MSP) za učešće u programu podrške digitalnoj transformaciji MSP za 2021. godinu u okviru projekta DigIT SME.

Privredna komora Republike Srpske, u saradnji sa partnerima realizuje projekat Centar za digitalizaciju, podizanje konkurentnosti i inovacije u MSP – DigIT SME, koji ima za cilj podići konkurentnost i inovacione kapacitete izvozno-orijentisanih MSP u metalskom sektoru Republike Srpske.

Značajne aktivnosti projekta odnose se na uspostavljanje i jačanje Centra za digitalnu tranformaciju Privredne komore Republike Srpske (CDT PKRS), unapređenje znanja MSP, osposobljavanje konsultanata za primjenu digitalne transfomacije u MSP, kao i podršku u implementaciji digitalne transformacije u privrednim društvima.

Cilj Programa podrške digitalnoj transformaciji MSP za 2021. godinu, koji zajednički podržavaju Evropska unija i Vlada SR Njemačke u okviru projekta EU4Business u Bosni i Hercegovini, a sprovodi ga CDT PKRS, je podrška primjeni digitalne transformacije u minimalno deset izvozno orijentisanih privrednih društava u sektoru metalske industrije, u svrhu povećanja konkurentnosti i inovacionih kapaciteta MSP kroz proces digitalne transformacije.

Program podrške digitalnoj transformaciji MSP u RS za 2021. godinu, biće podržan od strane projekta DigIT SME, a obuhvata dva ključna elementa za MSP:

- Obezbjeđenje konsultantske podrške za izradu Ekspertske analize i razvoj Strategije za primjenu digitalne transformacije u privrednim društvima,

- Podršku pri implementaciji digitalnih rješenja, u skladu sa preporukama iz Strategije.

Prijava za učešće u Programu podrške digitalnoj transformaciji MSP za 2021. godinu dostavlja se na e-mail: cdt.pkrs@komorars.ba a rok za prijavu je 10. jun 2021. godine.

Za više detalja pogledajte na sajtu Privredne komore RS na ovom linku.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.