NavMenu

HNŽ: Utvrđeni kriteriji, počinje analiza privatizacije

Izvor: Dnevni list Petak, 09.07.2010. 08:58
Komentari
Podeli

Komisija za analizu privatizacije HNŽ-a napokon je na svojoj posljednjoj sjednici (sudjelovali Ivan Milas, Aner Žuljević i Josip Juričić) usvojila kriterije županijske Agencije za privatizaciju, te kriterije federalne Agencije koji će se primjenjivati kod svakog predmeta.

Osim toga, komisija je zatražila od županijske Agencije da im do petka 9. srpnja, i to do 12 sati, dostavi svu papirologiju vezanu za šest tvrtki kod kojih je već pokrenut raskid ugovora. Na taj način komisija je "zasukala rukave" i aktivnije krenula u posao, stavivši do znanja da će učiniti sve po pitanju razjašnjavanja procesa privatizacije na području HNŽ-a.

Stekli se uvjeti


Zastupnik u Skupštini HNŽ-a i član komisije Aner Žuljević kaže da će sada započeti s pravim radom jer su konačnu stekli potpunu osnovu.

"Imamo napokon kriterije po kojima ćemo raditi. U petak, kad nam Agencija za privatizaciju HNŽ-a dostavi papirologiju za šest predmeta, vidjet ćemo koliko će nam vremena trebati za analizi pojedinih, nakon čega ćemo znati koliko toga možemo uraditi", naveo je Žuljević.

Podsjetimo kako su tijekom procesa privatizacije upropašteni brojni industrijski giganti, koji su prije rata zapošljavali na tisuće radnika. Proces privatizacije na području HNŽ-a odvijao se po krajnje sumnjivim okolnostima pa se tako od tvrtki, koje su vrijedile milijardu maraka, uspjelo naplatiti svega oko 12 milijuna maraka. Iz svih navedenih razloga, kao i na inzistiranje zastupnika oporbenih stranaka, Skupština HNŽ-a je formirala Komisiju za analizu privatizacije, koja bi trebala rasvijetliti počinjenju pljačku.

Aktivniji rad


Potom je izabrana sedmeročlana komisija kojoj je dan rok od 90 dana da izvrši analizu procesa privatizacije HNŽ-a, napravi detaljno izvješće i uputi ga u Skupštinu, što bi u potpunosti rasvijetlilo proces privatizacije i jasno bi se znalo koja je tvrtka legalno privatizirana, a koja na sumnjiv način. Problem je samo što su već prošla dva mjeseca te je pravo pitanje što komisija može učiniti.

"Mnogo kasnimo, pa smo odlučili da se od sada sastajemo po dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom. Učinit ćemo sve da što bolje i kvalitetnije obradimo slučajeve", poručio je Žuljević, napominjući kako će komisija zatražiti i od Skupštine da im produži rok kako bi uspjeli obuhvatiti više predmeta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.