NavMenu

Fabrika vijaka izašla iz stečaja

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 08.07.2010. 08:04
Komentari
Podeli

Fabrika vijaka iz Mrkonjić Grada izašla je iz trogodišnjeg stečaja tokom kojeg je uspješno reorganizovana. Skupština povjerilaca Fabrike vijaka usvojila je juče Odluku o okončanju stečajnog postupka, a u preduzeću očekuju skoro imenovanje Uprave i nove poslovne aktivnosti. Zanimljivo je da je Fabrika vijaka tokom stečaja sve vrijeme radila i zapošljavala dvadesetak radnika.

Aleksa Nježić, stečajni upravnik u ovom preduzeću, istakao je da je očuvana kompletna stečajna imovina, te da je Fabrika vijaka uspjela opstati zahvaljujući tome što je i za vrijeme stečaja proizvodila vijke za "Željeznice RS", "Elektroprenos BiH" i Rafineriju ulja Modriča. U sklopu reorganizacije preduzeća njegova potraživanja prema Fondu PIO, Fondu zdravstvenog osiguranja i Poreskoj upravi RS, odnosno opštini Mrkonjić Grad, konvertovana su u akcije, tako da je Fabrika vijaka sada u većinskom državnom vlasništvu čiji je udio 57 odsto.

"Opstanak Fabrike vijaka uslovljen je pronalaskom novog strateškog partnera", istakao je Nježić. Fabrika vijaka prije rata je zapošljavala 600 radnika i bila poznata po proizvodnji visokokvalitetne vijčane robe.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.