NavMenu

Beograd dobija novo elitno naselje - Stambeno-poslovni kompleks Marina Dorćol koštaće 300 mil EUR (FOTO, VIDEO)

Izvor: eKapija Petak, 21.05.2021. 13:43
Komentari
Podeli

Početak gradnje modernog stambeno-poslovnog kompleksa na mjestu nekadašnje Marine Dorćol planiran je za drugu polovinu 2022. godine, najavljuju za eKapiju iz češke kompanije Sebre, koja je investitor ovog projekta.

- Njegova ukupna vrijednost je oko 300 mil EUR, a izgradnja će trajati do 6 godina – otkrili su za naš portal.

Kako su nam rekli, projekat se razvija u skladu sa Planom detaljne regulacije i još je u fazi idejnog projekta, a precizni parametri, uključujući kvadraturu, biće poznati u narednom periodu.

- Za sada se zna da će se moderni stambeno-poslovni kompleks graditi na 4,3 hektara, na prostoru nekadašnje Marine Dorćol koji se transformiše u mješoviti gradski centar. Očekujemo da će više od 40% površina biti zeleno (parkovi, bašte i ambijenti, drvoredi, staze za pješake i bicikliste). Akvatorijum i parter su takođe namijenjeni za javno korišćenje. U parteru će biti smještena dva vrtića i oko 30 lokala različitih sadržaja. Parkiranje će biti riješeno garažiranjem vozila – navode iz Sebre.

Dodaju da će kompleks urbanistički planiran kao otvoreni blok, odnosno tačkasta struktura na postamentu koja omogućava dobru provjetrenost, osunčanost i optimalne vizure.

Marinu Dorćol projektovali su češki arhitekta Stanislav Fiala i Jelena Kuzmanović iz partnerskog biroa Kuzmanović + Fiala.

B. Petrović


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.