NavMenu

Bihać: Završne aktivnosti oko priprema sajma "EKOBIS 2010"

Izvor: eKapija Utorak, 06.07.2010. 14:45
Komentari
Podeli

Krajem prošle sedmice u sali Privredne komore USK u Bihaću održan je prvi ovogodišnji sastanak Direkcije sajma "EKOBIS 2010".

Direkcija ima zadatak realizirati sajam "EKOBIS 2010" u smislu marketinga, organizacije, svih pripremnih, provedbenih i završnih aktivnosti za uspješno održavanje sajma koji će se održati u Bihaću od 02. do 05.09.2010. godine.

Sajam se ove godine održava uz punu podršku i generalno pokroviteljstvo Federalnog ministarstva okoliša i turizma, naglašeno je na prvoj sjednici ovogodišnje direkcije sajma "EKOBIS 2010.

Sajam će i ove godine imati već dogovorene prateće sadržaje sajma: međunarodnu Konferenciju "Nacionalni parkovi u funkciji turizma", seminar/radionicu "Sistem upravljanja bezbjednosti hrane: HACCP, ISO 22000, BRC, GMP, IFS" u suradnji sa TUV Adria Sarajevo, okrugli stol "Potreba i značaj zadrugarstva u FBiH" u organizaciji Zadružnog saveza FBiH, prezentaciju kompanije "Tehnix" Donji Kraljevec – vodećeg proizvođača opreme za zaštitu okoliša iz Republike Hrvatske, prezentaciju "RAZVOJNA OS III", prezentaciju idejnog projekta eko sela "Čardaklija" Vrtoče, prezentaciju "Nacionalni park Sjeverni Velebit" i promotivni film "Divljina, raznolikost, ljepota, sloboda", prezentaciju kompanije "Tornado" Virovitica, a od sportsko rekreativnih i zabavnih sadržaja prezentaciju Kluba ekstremnih sportova "Limit" Bihać, promotivnu vožnju Unskom prugom od Bihaća do Kulen Vakufa "Rotary vlakom", poslovno - zabavnu večer "Smaragdna noć", te već tradicionalno finale EKO-KVIZA "EKOBIS 2010" u organizaciji Društva za stvaranje kulture čuvanja i zaštite rijeke Une "Unski smaragdi" Bihać, PK USK i Pedagoškog zavoda USK.

U okviru sajma će biti organizirana i izložba radova mladih inovatora u organizaciji Udruženja inovatora USK i Udruženja inovatora Bihać. Članovi Direkcije sajma svaki ponaosob iznijeli su svoje prijedloge za prateće sadržaje koji će biti konkretizirani u Programu već kroz 7 dana, među kojima će se pored edukativnih naći i oni sportsko-rekreativnog i zabavnog karaktera.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.