NavMenu

Kreće priprema Nacrta Plana upravljanja Zaštićenim pejzažem Bijambare

Izvor: eKapija Srijeda, 19.05.2021. 12:26
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Nenad Nedomacki/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, u saradnji sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) i Programom Ujedinjenih nacija za okoliš (UNEP) obezbijedilo je izradu Plana upravljanja Zaštićenim pejzažem Bijambare za period 2021 – 2030. godine.

Članom 156. federalnog Zakona o zaštiti prirode propisano je, da je prije utvrđivanja prijedloga plana upravljanja, organ uprave dužan provesti postupak javnog uvida.

- S tim u vezi, komentari, prijedlozi, sugestije i mišljenja na Nacrt Plana upravljanja Zaštićenim pejzažem Bijambare mogu se dostaviti na adresu ovog Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, Ulica Reisa Džemaludina Čauševića 1, najkasnije do 7. juna 2021. godine - poručuju iz ministartva, prenosi Ilijas.info.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.