NavMenu

U toku izgradnja novog puta na Jahorini - Uskoro kreće i obnova saobraćajnice do Pala vrijedna 5,4 mil KM

Izvor: eKapija Utorak, 18.05.2021. 15:20
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: David Tadevosian/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić juče je obišao infrastrukturne radove na izgradnji novog putnog pravca Osmica-Prača, kao i lokaciju izgradnje pasarele čija vrijednost iznosi 1,5 mil KM.

Ćorić je rekao je da će Vlada RS i u narednom periodu podržati sve infrastruklturne projekte koji su važni za planinu, a posebno izgradnju putne infrastrukture.

- Krenuli smo sa aktivnostima i u toku su radovi na kružnoj obilaznici, ubrzo će krenuti radovi i na rehabilitacije putnog pravca od Pala prema Jahorini. Imamo investiciju izgradnje pasarele koja spaja staze Prača-Ogorjelica i smatram da je to neophodna investicija. Siguran sam da ćemo razmišljati i o drugim infrastrukturnim projektima koji su neophodni i potrebni kako bi Jahorina mogla u punom kapacitetu da pruži sve dodatne sadržaje koji traže posjetioci olimpijske ljepotice - dodao je Ćorić, piše Filter.

Tehnički direktor Puteva RS Slobodan Šiljegović, dodao je da će izgradnja pasarele početi nakon dobijanja dozvole, kao i izbora izvođača radova.

- Pasarela će povezati skijališta Ogorjelica sa skijalištem Prača, a obezbijeđen je i slobodni saobraćajni profil. Kada je riječ o rehabilitaciji puta Pale-Jahorina izabran je izvođač radova i trenutno smo u proceduri stručno-tehniočkog nadzora kroz proces javne nabavke. Kad se to završi steći će se uslovi da izvođač otpočne radove. Ja se nadam u narednih par mjeseci, a vrijednost projekta je 5,4 mil KM - dodao je Šiljegović.

Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Jahorina rekao je da su najznačajnije investicija za 2021. godinu izgradnja gondole na Poljicama i dva šestosjeda u Rajskoj dolini i Trnovu.

- Ta gondola će biti namjodernija u Evropi, 3.600 skijaša na sat, sa svjetlosnim efektima, sa dizajnom koji će biti najmoderniji. Drugi projekti su dva šestosjeda. Jedan u Rajskoj dolini gdje smo već započeli radove, drugi na lokaciji Trnovo, kako bismo povezali vikend naselje sa skijalištem. Radimo dva lifta na lokaciji Rajska dolina. Uskoro i tu počinjemo sa radovima. Započeli smo sa radovima na 7 km osnežavanja staza što će takođe doprineti boljem kvalitetu usluge skijanja - rekao je Ljevnaić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.