NavMenu

Ministarstvo privrede USK poziva male privrednike radi refundacije ili sufinansiranja troškova registracije firme

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 17.05.2021. 13:12
Komentari
Podeli
(Foto: Tom Tom/shutterstock.com)
Ministarstvo privrede USK objavilo je poziv za odabir korisnika sredstava po Programu poticaja razvoja male privrede za 2021. godinu "Podrška novoosnovanim subjektima male privrede", saopšteno je na sajtu Vlade USK.

Predmet mjere je prikupljanje prijava subjekata male privrede, fizičkih i pravnih lica, definisanih Zakonom o poticaju razvoja male privrede za refundiranje troškova registracije i troškova nabavke opreme, softver opreme i unutrašnjeg uređenja proizvodno/poslovnog prostora (građevinski i instalacijski radovi) nastalih od 16. marta 2020. godine do dana objave Javnog poziva ili sufinansiranje troškova nabavke opreme, softver opreme i unutrašnjeg uređenja proizvodno/poslovnog prostora (građevinski i instalacijski radovi).

Pravo učešća imaju novoosnovani subjekti male privrede, fizička i pravna lica registrovana/registrovani od 16. marta 2020. godine do dana objave Javnog poziva.

Pravo učešća nemaju subjekti male privrede čija djelatnost se odnosi na: poljoprivrednu proizvodnju, proizvodnju oružja i vojne opreme, proizvodnju duhanskih proizvoda i alkoholnih pića, otvaranje kasina i drugih igara na sreću.

Maksimalan iznos koje se može dodjeliti:

a) fizičkom licu je 5.000 KM s tim da se za troškove registracije (isključivo kod refundiranja troškova) dodjeljuje fiksni iznos od 500 KM

b) pravnom licu–maksimalno 10.000 KM s tim da se za troškove registracije (isključivo kod refundiranja troškova) dodjeljuje fiksni iznos od 1.500 KM.

Troškovi registracije uključeni su u maksimalan iznos sredstava koji se odobravaju po jednom korisniku.

Sve detalje pogledajte OVDJE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.