NavMenu

Vlasnik Sloboproma pri kraju potpunog preuzimanja bijeljinskog Napretka - Cilj zadržavanje postojeće djelatnosti

Izvor: Capital Petak, 14.05.2021. 14:32
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dagmara_K/.shutterstock.com)Ilustracija
Vlasnik Sloboproma Slobodan Ćurčić, nakon višemjesečne procedure otkupa akcija, povećao je udio u vlasništvu nad bijeljinskim Napretkom na skoro 95% i uskoro bi trebalo potpuno da preuzme to preduzeće.

Nakon otkupa, Ćurčić je postao vlasnik 94,8 odsto akcija preduzeća Napredak, a na Skupštini akcionara, zakazanoj za mjesec dana, predviđeno je da preuzme i ostatak akcija od manjinskih akcionara.

- Kontrolni akcionar i otkupilac je Slobodan Ćurčić koji je na dan sazivanja redovne Skupštine akcionara vlasnik 2.372.926 redovnih (običnih) akcija nominalne vrijednosti 1,00 KM po akciji, što čini 94,85387% od ukupnog broja akcija Društva - navedeno je u Prijedlogu odluke o prenosu akcija na otkupioca uz plaćanje primjerene novčane naknade.

Odlukom je predviđeno da se na Ćurčića prenese i preostalih 128.739 akcija, što čini 5,1461%.

- Novčana naknada koju će otkupilac isplatiti manjinskim akcionarima za prenos akcija iznosi 0,87 KM po jednoj akciji - istaknuto je.

Kako je ranije objavljeno Ćurčić je, nakon ulaska u vlasništvo Banje Vrućice u Tesliću, a preko nje i u hotel Bistrica na Jahorini, spreman da preuzme i preduzeće Napredak iz Bijeljine.

Napredak je preduzeće registrovano za trgovinu na malo i iznajmljivanje i upravljanje nekretninama.

Osnovni kapital te firme Napredak iznosi 2,5 mil KM. Prošle godine ta firma zabilježila je dobit od 323.171 KM.

Ćuričić je ranije naveo da mu je cilj i namjera "zadržavanje postojeće djelatnosti emitenta, te povećanje iznosa dividende kroz ostvarivanje upravljačke funkcije, obezbjeđivanje stabilanog i dugoročanog rasta prihoda i profita".

Ćurčić je vlasnik kompanije Sloboprom koja je osnovana u Lončarima 1990. godine i jedan je od trgovačkih lidera u oblastima veleprodaje i maloprodaje bijele tehnike i peći na čvrsto gorivo. Zastupnik je poznatih brendova, bavi se i maloprodajom tekstila i obuće kroz modne linije Bata, Navigare i Tom Tailor.

U oblasti građevine bavi se izgradnjom i rekonstrukcijom objekata, a u vlasništvu Sloboproma su i tržni centri Emporium u Banjaluci i Bijeljini, Robna kuća Modriča, Sloboprom's Brčko. U sastavu firme posluju i hoteli Jelena u Banjaluci i Brčkom, te Ruski dom na Jahorini.

Sloboprom je u posljednje dvije godine kupio akcije Banje Vrućice u Tesliću, koja je zatim kupila hotel Bistricu na Jahorini.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.