NavMenu

Odmor pod tuniskim suncem

Izvor: Večernji list Ponedjeljak, 05.07.2010. 09:26
Komentari
Podeli

Posljednjih godina Tunis je postao iznimno popularno mediteransko odredište. Hotelska odmarališta, kilometri pješčanih plaža, zanimljiva kultura i tradicija koja odskače od naše svakodnevice kao i bezbroj mogućnosti za aktivan odmor, nagnali su mnoge da odmor provedu upravo pod tuniskim suncem. Iako su službeni jezici arapski i francuski, jezičnu barijeru trgovci su brzo srušili naučivši se služiti engleskim jezikom, ali i pokojom riječju ostalih inozemnih gostiju.

Jedna cijena za sve usluge
Popularna turistička odredišta protežu se gotovo cijelom obalom, počevši od turističke zone Hammamet preko Soussa, Monastira pa sve do otoka Djerbe na jugu Tunisa. Kilometri pješčanih plaža samo su jedan od aduta sada već masovnog turizma u Tunisu. Hoteli i hotelska odmarališta na jednom mjestu nude gotovo sve usluge, pa je putovanje u all inclusive aranžmanu više nego povoljno.

All inclusive usluga osim usluge punog pansiona (osnovnih obroka doručka, ručka i večere) sadržava i dodatne obroke (snack) tijekom dana uz hotelski bazen kao i pića koja inače nisu uključena u osnovnu uslugu. Svaki hotel dodatno nadopunjuje usluge i sportskim aktivnostima i animacijama za svoje goste. Stoga je jednostavno zaključiti koliko je zapravo povoljno ljetovati u all inclusive aranžmanu, osobito ako ste ovdje isključivo radi odmora.

Ispunite vrijeme izletima
Za sve one kojima izležavanje na plaži nije primarni cilj odmora, traže više i žele upoznati Tunis, turističke agencije nude i unaprijed kreirane pakete koji uključuju i nekoliko izleta, dok se neodlučni i na destinaciji imaju priliku opredijeliti za posjet određenim lokalitetima, avanturističkim vožnjama ili pak za zabavu na folklornim večerama. Posjet gradu Tunisu uključuje i posjet nalazištima drevne Kartage kao i idiličnom mjestašcu umjetnika Sidi Bou Said.

Jednodnevni izleti uključuju i posjet svetom muslimanskom gradu Kairouanu, jednom od najvećih rimskih amfiteatara u El Jemu te gradu Monastiru u kojem se nalazi mauzolej tuniskog predsjednika Habiba Bourguibe, ali i tvrđava Ribat poznata kao dio scenografije filma Montyja Pythona “Brianov život”.

Za željne adrenalina preporučuje se safari Saharom u trajanju 2 ili 3 dana koji otkriva onaj pravi Tunis, život Berbera, čaroliju pustinje i planinskih oaza te pruža mogućnost jahanja na devama i doživljaja off road vožnje džipom. A s nezaboravnog odmora u Tunisu, koji je pred vama, nikako ne zaboravite i uspomenu. Tunižani su dobri domaćini, ali i još bolji trgovci te će vas vješto uvjeriti u kupnju suvenira. Budite vješti pregovarači!

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj, Finansije

Jedinstveni TAG uređaj biće vezan za kreditnu karticu

Usklađivanje sistema elektronske naplate putarine na auto-putevima Srpske i Srbije korisnicima usluga znatno će olakšati plaćanje putarine.putarine Omogućiće i rasterećenje saobraćajne mreže i smanjenje gužvi. Upotreba jedinstvenog taga trebala bi da počne početkom turističke sezone, kažu u Autoputevima Srpske. - Funkcionisaće na način da funkcioniše i u Republici Srpskoj i u Srbiji, sa istim tagom će se moći prolaziti i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.