NavMenu

Da li ste znali da brada raste brže tokom ljeta?

Izvor: eKapija Četvrtak, 13.05.2021. 14:41
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: conejota/shutterstock.com)Ilustracija
Studije su dokazale da brada ljeti raste brže. To nije ni bilo teško, s obzirom na činjenicu da količina testosterona utječe na brzinu rasta brade. A na nivo testosterona u tijelu utječe više faktora. Neki od njih su prehrana, fizičke aktivnosti, spolni život pa čak i sami geni.

Znanstvenici u Centru za kožne znanosti Sveučilišta Bradford u Yorkshireu u Velikoj Britaniji došli su do zaključka da što više vremena provedete na suncu, vaša brada će brže rasti. Zato što je nivo testosterona u vašem tijelu viši ljeti, a zimi manji.

Ako ste odlučili ovog ljeta pustiti bradu, SNL donosi nekoliko savjeta za puštanje čvrste i lijepe brade

1. Ne vjerujte mitovima

Dlake na licu, kao i kosa, velikim su dijelom uvjetovani genetikom. Upravo zato postoje različiti proizvodi, kao što je ulje za bradu, koje će vam pomoći u rastu kvalitetne brade.

2. Trenirajte

Vježbanje i trčanje povećava razinu testosterona i poboljšava cirkulaciju. Što bi značilo da što je više testosterona, više je brade. Osim treniranja, bitno je da dobijete i dovoljno sna i života bez stresa kako bi tu razinu testosterona i održali.

3. Stres i zdrava prehrana

Uz svakodnevno vježbanje i dovoljno spavanja ne zaboravite na zdravu prehranu. Ovdje ne govorimo o dijetama, već o unošenju dovoljne količine vitamina i proteina u svoj organizam. Hrana će pomoći rastu vaše brade, kao i što manje stresa. Uz sve to, pijte dovoljno vode.

4. Isprobajte proizvode za njegu brade

Kao što je već navedeno, ulja za bradu mogu pomoći rastu vaše brade. Osim što ga možete koristiti za lijep izgled, ono također pospješuje rast i gustoću vaše brade.

5. Budite strpljivi

Budite spremni na obvezu puštanja brade. Nemojte ju brijati čim vas krene svrbiti, budite spremni na to. Svrbež će prestati kada dođe do određene dužine. Ako vam je nesnosno, uvijek možete isprobati balzame i ulja za bradu koja poboljšavaju hidratizaciju i automatski smanjuju osjećaj svrbeži.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.