NavMenu

Od danas bez naplate putarine na putu Herceg Novi - Trebinje

Izvor: eKapija Utorak, 11.05.2021. 14:21
Komentari
Podeli
(Foto: Gov.me/S.Matić)
Putarina na putu Trebinje - Herceg Novi danas je i zvanično ukinuta. Kako je saopšteno iz Vlade, ukidanje putarine ozvaničili su premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, koji su se susreli kod naplatne rampe na putu Meljine Petijevići.

- Današnjim susretom s predsjednicom RS Željkom Cvijanović ozvaničeno je ukidanje putarine na putu Herceg Novi -Trebinje. Jedan namet manje za građane i sve naše turiste koji dolaze u HN, a naročito građane prijateljske Bosne i Hercegovine - napisao je Krivokapić na svom Twitter nalogu.

Podsjetimo, Vlada je na sjednici prošlog četvrtka usvojila informaciju o sporazumnom raskidu ugovora o izgradnji, funkcionisanju i transferu (BOT) puta Meljine-Petijevići, a sporazum o raskidu prošlog petka potpisali su ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić, Opština Herceg Novi i investitor Univerzal Monte.

Osim premijera Krivokapića i predsjednice Cvijanović, ozvaničenju ukidanja putarine prisustvovali su i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BIH, Staša Košarac, kao i predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.