NavMenu

U Bužimu potpisani ugovori za izgradnju i rekonstrukciju šest putnih pravaca

Izvor: eKapija Utorak, 11.05.2021. 14:06
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Pixabay / schauhi)Ilustracija
U prostorijama JU Centra za kulturu, sport i informisanje Bužim juče su potpisani ugovori za izgradnju šest putnih pravaca. Uz prisustvo predstavnika građevinskih odbora, ugovore su potpisali općinski načelnik Mersudin Nanić i Safet Kovačević, direktor bužimske firme Kov Grad, saopćeno je na sajtu Centra.

I ove godine na području općine Bužim u sklopu projekta "Marka građani-marka Općina" gradiće se 32 putna pravca, ukupne vrijednosti veće od 1,5 mil KM.

Juče su potpisani ugovori za prvih šest u četiri mjesne zajednice – Bužim/Bag i to nekategorisani put Stari grad-Bag i Ulica Zmaja od Bosne, u MZ Zaradostovo nekategorisani putevi Donji Burzići-Hajdanovac i Fazlići, u MZ Lubarda nekategorisani put Kudelići-industrijska zona i u MZ Čava nekategorisani put Ćehajići-Brežak u ukupnoj dužini svih putnih pravaca od 2.755 metara.

Ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi 443.787 KM, a rok za završetak radova je 60 dana od uvođenja izvođača radova u posao.

- I u ovoj godini nastavljamo sa projektima izgradnje putne infrastrukture na području cijele općine, a koje su kandidirali sami građani. Prije svega se zahvaljujem građevinskim odborima i građanima koji su ove godine sakupili više od 750.000 KM, ali i većini u Općinskom vijeću Bužim koji su podržali ovogodišnji budžet i ove projekte "Marka građani-marka općina" - istakao je načelnik općine Mersudin Nanić.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.