NavMenu

U podnožju planine Prenj otvara se luksuzni turistički kompleks Garden City

Izvor: eKapija Petak, 02.07.2010. 09:57
Komentari
Podeli

Kompanija Prominvest iz Konjica, u podnožju planine Prenj, 9. jula svečano otvara luksuzni turistički kompleks koji će zadovoljiti sve turističke standarde i ispunjavati želje savremenih turista i gostiju - Garden City - Hotel & Resort.

Pored osnovnih smještajnih kapaciteta, ovaj kompleks raspolaže restoranom, kongresnom salom, Bosanskim salonom, vinotekom, ambulantom, frizerskim salonom, Wellnes i Spa centrom, kafe barom, vanjskim bazenom, teniskim terenima i sportskim terenima sa višestrukom namjenom.

Investitori očekuju da će gradnom elitnog turističkog kompleksa Konjic se vratiti na listi aktraktivnih turističkih destinacija.

"Želja nam je bila da spojimo industriju i turizam, s obzirom da kompletno područje oko planine Prenj predstavlja pravo prirodno bogatstvo. Gradić Konjic sa jako malim brojem smještajnih kapaciteta do sada je bio samo prolazna stanica. Vjerujemo da će novi kompleks sa zanimljvim sadržajima uveliko promijeniti tu sliku", kazala je za eKapiju Amila Hodžić iz Prominvesta.

U sklopu Garden Citiya su i tržni centar, slastičarna, picerija sa Americana bowlingom, igraone za djecu (unutrašnje i vanjske), te apartmansko naselje.

Garden City posjeduje i zavidan vozni park tako da transferi od aerodroma ili autobuskih stanica ne predstavljaju problem, a u sklopu svoje ponude ima i Rent-a car.

Gosti će imati priilku da odu na cjelodnevni izlet - rafting na Neretvi sa iskusnim skiperima u vrhunskoj opremi i čamcima, popeti se na Prenj ili Čvrsnicu sa iskusnim vodičima ili uživaiti u fly fisingu na rijeci Neretvi, a imat će i mogućnost organiziranog obilaska prirodnih i historijskih znamenitosti BiH.

Firma Prominvest posluje kao građevinska firma od 1990. godine. Osnovna djelatnost joj je inžinjering, proizvodnja, transport i montaža građevinskih materijala, betonskih i armirano-betonskih prefabrikata i montažna konstrukcija.

Firma se trenutno sastoji od četiri poslovne jedinice to jeste fabrike, a odlučila je da u narednom periodu proširi svoju djelatnost na hotelijerstvo i turizam, saopćeno je iz Prominvesta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.