NavMenu

Sanofi zatvara filijalu u Srbiji poslije 15 godina

Izvor: Nova ekonomija Utorak, 11.05.2021. 08:30
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ivana Vuksa)Ilustracija
Poznata farmaceutska kompanija Sanofi zatvoriće poslije 15 godina svoju filijalu u Srbiji, Sanofi Aventis doo, saznaje Nova ekonomija.

Direktor filijare Semir Attar potvrdio je za Novu ekonomiju da je kompanija Sanofi donijela odluku o novom modelu poslovanje koji podrazumijeva distribuciju preko lokalnog partnera, a koji će se primjeniti od 2022. godine.

Novi model poslovanja preko lokalnog distributera primjeniće se u više zemalja u ovom regionu uključujući i Srbiju, naveo je Attar.

- Novi poslovni modeli su razmotreni i za nekoliku zemalja u našem regionu, ali uvijek imajući u vidu prioritet nesmetanog snabdijevanja tržišta našim lijekovima i vakcinama. Drugim riječima, želimo da naglasimo da dostupnost naših lijekova i vakcina pacijentima u Srbiji nije upitna - rekao je direktor beogradske filijale.

Srpska filijala francuske kompanije Sanofi otvorena je 2006. godine. Prema posljednje dostupnom izvještaju o poslovanju za 2019, u kompaniji je bilo zaposleno 58 radnika.


Sanofi je, između ostalog, poznat po Pentaxim-u, vakcini protiv difterije, tetanusa, velikog kašlja, dječje paralize i Haemophilusa tip b.

Sanofi Aventis je četvrta najveća farmaceutska kompanija na svijetu. Kako se navodi na sajtu farmacijamedicina.rs, kompanija je prva na svijetu otpočela proizvodnju vitamina C na industrijskom nivou, a takođe je bila i prvi nacionalni proizvođač insulina i penicilina.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.