NavMenu

Turisti oboljeli od kovida u Crnoj Gori biće liječeni o trošku države

Izvor: Nezavisne novine Subota, 08.05.2021. 11:57
Komentari
Podeli
Budva (Foto: Ender Vatan/unsplash)Budva
U susret turističkoj sezoni u Crnoj Gori finalizovani su zdravstveni protokoli, a Vlada je donijela odluku da se stranim turistima koji se razbole od kovida za vrijeme boravka u toj zemlji omogući bolničko liječenje o trošku Crne Gore.

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović rekao je na konferenciji za novinare da će zdravstveni protokoli naredne sedmice biti distribuirani turističkoj privredi i ambasadama, i biće i na engleskom i ruskom jeziku.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović je rekla da su se potrudili da pojednostave protokol i da će turistima biti objašnjeno kako da se ponašaju ako osjete simptome kovida ili se zaraze kovidom, prenose Vijesti.

- Vlada je donijela odluku da se turisti, koji se razbole od COVID-19 za vrijeme boravka u Crnoj Gori i budu bolnički zbrinuti, liječe o trošku države - rekla je ona.

PCR testiranje će se, u slučaju da je turistima potrebno za povratak u svoju zemlju, nesmetano obavljati u Crnoj Gori na dva paralelna načina - jedan će biti organizovan uz pomoć Instituta za javno zdravlje Crne Gore i vršiće se besplatno, a turisti će imati na usluzi i mogućnosti izrade testova i u privatnim laboratorijama, dodala je ministarka.

Svi hotelijeri će 10% kapaciteta namijeniti za eventualne slučajeve obolijevanja od COVID-19, najavila je takođe Borovinić Bojović.

Na snazi ostaje mjera o ulasku u Crnu Goru bez testa državljanima Srbije, Hrvatske, BiH, Rusije, Belorusije, Ukrajine i Albanije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Zdravstvo

Zdravstveni turizam cvjeta u BiH, ljekari savjetuju oprez

Za razliku od administracije koja za vrijeme praznika slobodne dane provodi s obitelji, privatni liječnici, stomatolozi, kozmetičari, frizeri u BiH imaju pune ruke posla, i to ponajviše zahvaljujući dijaspori. Tako već početkom prvih proljetnih praznika, u vrijeme Uskrsa i Bajrama, mnogi bh. građani koji žive u inozemstvu će se sami ili s obitelji uputiti na tjedan dva u svoju matičnu domovinu ne samo kako bi posjetili rodbinu, već

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.