NavMenu

Pet IT kompanija iz Sarajeva dobilo podršku za nova zapošljavanja u okviru EGG projekta

Izvor: UNDP Petak, 07.05.2021. 12:22
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay / lukasbieri)
U okviru projekta "Boljom upravom do bržeg ekonomskog rasta (EGG)" koji implementira razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BIH), a koji je finansiran od strane Vlade Kraljevine Norveške, 10. marta 2021. godine objavljen je Javni poziv malim i srednjim preduzećima iz softverske industrije za iskazivanje interesa za podrškom na provođenju projekata unapređenja tehnološke opremljenosti i obuka za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju potrebne radne snage u 2021. godini. Krajnji rok za dostavljanje prijava bio je 2. april 2021. godine.

Na javni poziv su se mogle prijaviti sve zainteresovane BiH IT kompanije koje ispunjavaju obavezne i eliminatorne kriterije te su registrovane ili imaju registrovanu ispostavu na području jedne ili više partnerskih jedinica lokalne samouprave.

Od ukupno 10 zaprimljenih prijava u okviru javnog poziva, Komisija za evaluaciju i odabir korisnika je na temelju smjernica i kriterija navedenih u javnom pozivu, te konačne bodovne rang liste, jednoglasnom odlukom odabrala 5 projektnih prijedloga čija će realizacija biti podržana tokom 2021. godine od strane projekta EGG.

Podršku su dobile sljedeće kompanije: Mistral Technologies, Isatis Sarajevo, Rubicon, Authority Partners Sarajevo i Klika.

Svi podnosioci prijava na ovaj javni poziv će biti obaviješteni putem mejla o rezultatima. Sa kompanijama čiji su projektni prijedlozi odabrani za finansiranje, a shodno UNDP-ovim pravilima i procedurama, će biti potpisani ugovori o dodjeli sredstava.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.