NavMenu

Gradnja koncertne dvorane na Novom Beogradu trebalo bi da počne krajem 2022.

Izvor: eKapija Petak, 07.05.2021. 08:23
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Stokkete/shutterstock.com)Ilustracija
Radovi na izgradnji koncertne dvorane između tržnog centra Ušće i Palate Srbija trebalo bi da počnu krajem 2022. godine, a na međunarodni konkurs za idejno rješenje tog objekta, koji je u toku, javile su se najznačajnije svjetske arhitekte, istakao je gradski urbanista Marko Stojčić za Tanjug, prenosi Beoinfo.

On je kazao da je cilj tog konkursa da najznačajnije svjetske arhitekte daju svoje viđenje pomenute koncertne dvorane da bi se, kako očekuje, do kraja ove godine dobilo idejno rješenje tog objekta, a 2022. godine završilo projektovanje i počeli radovi.

Stojčić kaže da je taj konkurs važan prije svega jer su se, kako kaže, prvi put javile svjetske arhitekte koje su među 20 najznačajnijih u oblasti arhitekture.

- To je velika vijest za sve nas – ističe Stojčić i navodi da žiri koji će izabrati najbolje rješenje čini devetoro domaćih i svjetskih stručnjaka.

Prema njegovim riječima, očekuje se da će se na jesen znati kako će izgledati taj, kako kaže, možda i najznačajniji objekat kulture na Balkanu. Stojčić je istakao da su u fazi pripreme ili projektovanja najznačajniji objekti u oblasti kulture u Beogradu čija će izgradnja, kako se očekuje, početi sljedeće ili 2023. godine, a među njima je svakako i pomenuta koncertna dvorana.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.