NavMenu

U zakup idu 373 hektara zemljišta u Prijedoru u vlasništvu Republike Srpske

Izvor: Capital Nedjelja, 02.05.2021. 09:41
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: eKapija / Aleksandra)Ilustracija
Na području Prijedora površina zemljišta u vlasništvu Republike Srpske, a koje je planirano za davanje u zakup, iznosi 373 hektara i nalazi se u 14 katastarskih opština, navodi se u Programu korištenja poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske na području grada Prijedora za 2021. godinu.

Površina nedodijeljenog zemljišta u svojini Republike Srpske u 55 katastarskih opština u Prijedoru je 2.149 hektara, dok je površina dodijeljenog poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske 544 hektara i dodijeljena je za 29 pravnih i fizičkih lica.

Program korištenja sredstava od naplaćene naknade po osnovu promjene namjene poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredne svrhe i zakupnine za poljoprivredno zemljište u svojini Republike Srpske lani je u Prijedoru u cIjelosti bio usmjeren na popravku plodnosti zemljišta gdje je u odnosu na planiranih 35.000 KM realizacija iznosila 243.945 KM, dok je plan za ovu godinu 140.000 KM.


Zakonom o poljoprivrednom zemljištu Republike Srpske propisano je da se poljoprivredno zemljišta u svojini Republike koristi u skladu sa programom koji svake godine donosi skupština jedinice lokalne samouprave uz saglasnost Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Ukoliko jedinica lokalne samouprave ne donese program u propisanom roku, Ministarstvo može pokrenuti postupak dodjele koncesije za korištenje nedodijeljenog poljoprivrednog zemljišta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj

Otvoren pogon njemačke kompanije u Laktašima vrijedan 20 mil EUR - U proizvodnji dijelova za vozila zaposleno 600 ljudi

Novi proizvodni pogon kompanije Mahle Electric Drives Bosnia svečano je danas otvoren u Aleksandrovcu kod Laktaša, a vrijednost ove njemačke investicije je oko 20 mil EUR. Presjecanjem vrpce pogon su otvorili predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Nadzornog odbora grupe Mahle Hajnc Junker, te generalni direktor i direktor operacija poslovne jedinice elektronika

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.