NavMenu

Kreće pomoć od 21 mil KM - Objavljena dva poziva za podršku privrednicima u Kantonu Sarajevo

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 03.05.2021. 22:47
Komentari
Podeli
(Foto: JasaStyle/shutterstock.com)
Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo u petak, 30. aprila, je objavilo dva javna poziva za realizaciju i implementaciju sredstava iz Programa kratkoročnih i srednjoročnih mjera od značaja za ublažavanje negativnih ekonomskih posljedica na privredu u KS izazvanih koronavirusom.

Riječ je o Javnom pozivu za odobravanje finansiranja pripadajućih poreza i doprinosa na minimalnu mjesečnu neto plaću u FBiH za period trajanja zabrane obavljanja djelatnosti i Javnom pozivu za odobravanje finansiranja cijele ili dijela minimalne mjesečne neto plaće u FBiH za mart i april 2021. godine.

Javni pozivi su objavljeni 30. aprila i biće otvoreni narednih 15 dana, a sama procedura za prijavu na javne pozive je krajnje pojednostavljena.

- Učinili smo sve da javni pozivi budu jasni i precizni i s jasnim instrukcijama kako bi poslovni subjekti koji se prijavljuju validno ispunili prijave - kazao je ministar privrede Adnan Delić.

Dodao je kako su, također, smanjene birokratske procedure.

- Od poslovnih subjekata tražimo samo neophodne dokumente, dok sve ostale podatke preuzimamo iz baze podataka Porezne uprave FBiH - naglasio je ministar.

Naime, na stranici Ministarstva privrede je formular koji poslovni subjekti trebaju popuniti i uz njega dostaviti traženu dokumentaciju.

Delić je kazao i da je riječ o 21 mil KM predviđenim za pomoć i podršku poslovnim subjektima kojima je Vlada zabranila obavljanje djelatnosti, ali i onima koji su imali pad prometa i otežano poslovanje nastalo usljed posljedica pandemije.


Kazao je i kako je u toku obrada pristiglih prijava na Javni poziv za očuvanje tradicionalnih zanata/obrta.

- Sredinim sljedeće sedmice objavićemo preliminarne rezultate ovog Javnog poziva - najavio je ministar.

Delić je najavio i skoro raspisivanje javnih poziva za programe podsticaja razvoja maloj privredi, kazavši da se isti očekuju najkasnije krajem maja.

Sve pozive možete naći OVDJE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Saobraćaj

Uskoro zajednički TAG uređaj - Potpisan memorandum o integraciji elektronske naplate cestarine između BiH i Srbije

U Beogradu je danas potpisan Memorandum o poslovnoj saradnji u cilju integracije sistema za elektronsku naplatu cestarine između Bosne i Hercegovine i Srbije. Ugovor su potpisali direktori javnih preduzeća JP Autoceste FBiH, Putevi Srbije i Autoputevi RS, Denis Lasić, Zoran Drobnjak i Nedeljko Ćorić. Svečanom popisivanju Memoranduma prisustvovao je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije Goran Vesić.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.