NavMenu

Croatia Airlines u gubitku skoro 13 mil EUR

Izvor: Nezavisne novine Subota, 01.05.2021. 07:59
Komentari
Podeli
(Foto: Vytautas Kielaitis/shutterstock)
Croatia Airlines, hrvatski nacionalni avio-prevoznik, saopštio je da je prvi kvartal ove godine završio sa ostvarenim operativnim gubitkom od 86,2 miliona kuna (11,4 mil EUR), koji s neto rezultatom financiranja daje neto gubitak od 96,9 miliona kuna (12,8 mil EUR).

Iz ove avio-kompanije saopštili su da je ovaj rezultat ipak bolji nego za isti period prošle godine za 13,7 miliona kuna (1,8 mil EUR) u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

- To je rezultat smanjenih operativnih troškova, koji su za 42% niži od ostvarenja prvog kvartala 2020. godine, što je najvećim dijelom rezultat značajno manjeg nivoa prometa, kao direktne posljedice prisutnosti virusa korona - saopšteno je iz ove kompanije.


Na smanjenje operativnih troškova značajno je uticalo smanjenje bruto primanja za 15%, sprovođenje operativnih mjera optimizacije reda letenja, kao i sve ostale sprovedene rigorozne mjere štednje i racionalizacije poslovanja.

U domaćem saobraćaju broj putnika manji je bio za 61 odsto, u međunarodnom za 78%, prenose hrvatski mediji.

Croatia Airlines je u prvom kvartalu 2021. godine letio na 12 međunarodnih i pet domaćih destinacija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.