NavMenu

Gradsko vijeće Zenice podržalo izgradnju podzemnih garaža - Vrijednost investicije oko 35 mil KM

Izvor: eKapija Petak, 30.04.2021. 11:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: chaoss/shutterstock.com)Ilustracija
Gradsko vijeće Zenica usvojilo je Prijedlog Odluke o pristupanju izradi regulacionog plana "Centar I" sa grafičkim prilogom kao sastavnim dijelom Odluke te Prijedlog Odluke o subvencioniranju troškova grijanja.

Na održanoj sjednici gradskim vijećnicima je predstavljena Analiza opravdanosti izgradnje, upravljanja i korištenja podzemnih garaža na području Grada Zenica.

Predviđena je izgradnja podzemnih garaža na lokacijama Trg Bosne i Hercegovine, Trg Alije Izetbegovića i u naselju Mokušnice, saopšteno je iz Grada Zenice.

Prema procjenama, vrijednost investicije je oko 35 mil KM.

Izgradnjom garaža će se značajno povećati broj parkirnih i garažnih prostora u gradu Zenica, ali i pokrenuti procedure uređenja važnih lokaliteta bez narušavanja urbanog i prostornog ambijenta u dijelovima grada gdje je planirana njihova izgradnja. Vijećnici su podržali Odluku o opredijeljenosti dodjele/osnivanja prava građenja radi realizacije projekata izgradnje, upravljanja i korištenja podzemnih garaža na području Grada Zenica.

- Stacionarni saobraćaj, kao i mnoge druge oblasti u našem gradu moramo sistemski urediti. Osim izgradnje garaža, uredit ćemo Trg Bosne i Hercegovine i Trg Alije Izetbegovića. Pozivam građane i privrednike da svojim prijedlozima, primjedbama i sugestijama uzmu učešće u realizacji projekta izgradnje podzemnih garaža u Zenici - istakao je gradonačelnik Kasumović.


Predstavljen je i Projekat izgradnje objekta, kompleksa Autobuske stanice u Gradu Zenica i modernizacije javnog prevoza putnika.

S ciljem rješavanja problematike uspostave funkcija autobuske stanice u Gradu Zenica, Vijeće je dalo saglasnost za pokretanje procedura dodjele/osnivanja prava građenja privatnim investitorima radi realizacije projekta izgradnje, upravljanja i korištenja objektom/kompleksom Autobuske stanice u Gradu Zenica.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.