NavMenu

Pušteni u rad novi buldožeri u RMU Banovići - Investicija vrijedna oko 1,5 mil KM

Izvor: eKapija Petak, 30.04.2021. 10:30
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: rtem/shutterstock.com)Ilustracija
U prisustvu vršioca dužnosti direktora Fadila Kudumovića, na površinskom kopu "Turija" rudnika Banovići, juče su zvanično u rad puštena dva nova buldožera japanskog proizvođača Komatsu, investicije vrijedne oko 1,5 mil KM.

Ovom prilikom direktor Kudumović je izjavio da je nabavka pomoćne mehanizacije od krucijalnog značaja za preduzeće, posebno u ovim otežanim uslovima u kojima se trenutno nalazi, te da su novi buldožeri preduslov za realizaciju proizvodnje u planiranom obimu.

Nabavka novih mašina posebno je važna jer se dogodila u vrijeme kada je zbog požara obustavljena proizvodnja u jami "Omazći" i kada je kompletan teret godišnje proizvodnje prebačen na površinske kopove Rudnika, saopšteno je iz RMU Banovići.


Uključivanjem u rad novih buldožera značajno će se poboljšati uslovi na površinskim kopovima i dobrim dijelom riješiti problem nedostatka pomoćne mehanizacije, koji je u posljednjih godinu dana bio posebno izražen.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Saobraćaj

Vlada RS nije odustala od gradnje aerodroma u Trebinju - U toku izrada glavnog projekta za građevinsku dozvolu

Vlada Srpske nije odustala od gradnje aerodroma u Trebinju, zemljište na kojem će biti izgrađen je deminirano, a u toku je izrada glavnog projekta za građevinsku dozvolu. Poručeno je to iz Ministarstva saobraćaja i veza RS u odgovoru na poslaničko pitanje Đorđa Vučinića iz Liste za pravdu i red koji je tražio odgovore kada će konačno početi gradnja trebinjskog aerodroma. Iz resornog ministra su prvo podsjetili da je još u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.