NavMenu

Virtuelne ture kroz UNESKO-vu svjetsku baštinu

Izvor: Nezavisne novine Petak, 30.04.2021. 10:31
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / StartupStockPhotos)Ilustracija
Putovanja još uvijek nisu moguća za mnoge od nas uslijed raznih ograničenja kako bi se spriječilo širenje COVID-19.

Ipak, postoje neki načini na koje možete iz topline svog doma istražiti neke od svjetskih kulturnih znamenitosti i najzapaženija mjesta prirodnih ljepota. Jedna od mogućnosti je Google Arts & Culture, koji je svojoj listi virtuelnih tura dodao mnoga mjesta UNESCO-ve svjetske baštine.

Kroz Explore UNESCO World Heritage možete istražiti mjesta poput francuskih kanala, Koloseuma, planine Kilimandžaro i vulkana u Južnoj Koreji. Takođe, možete posjetiti prepoznatljivi krajolik Rio de Ženeira, istražiti Tadž Mahal i virtualno plivati s kitovima u Meksiku, piše Engadget, a prenosi Geek.hr.

Spomenute ture su vrlo koristan način da vidite, istražite i naučite nešto novo, a da pri tom ne morate napustiti ugodan ambijent vašeg doma. Osim toga, Google Arts & Culture mogao bi se pokazati kao izuzetno dragocjen resurs za prosvjetne radnike, pomažući im da studente uče o prirodnoj i kulturnoj baštini. Ture uključuju informacije o nacionalnom parku Yosemite, drevnim hodočasničkim rutama u sjevernoj Španiji i Velikim piramidama u Gizi.


Lokacije svjetske baštine pridružuju se velikom broju važnih kulturnih mjesta na Google Arts & Culture-u, uključujući eksponate mnogih glavnih muzeja, kao i istoriju elektronske muzike te VR galerije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.