NavMenu

M:tel uložio pet miliona KM na području Kozarske Dubice

Izvor: Nezavisne novine Utorak, 29.06.2010. 07:50
Komentari
Podeli

Kompanija "M:tel" završila je investicioni ciklus na području Kozarske Dubice, gdje je u širenje kapaciteta i telekomunikacionu infrastrukturu uložila oko pet miliona KM.

"Imajući u vidu strateški položaj Kozarske Dubice, poštujući potrebe svih naših korisnika, te znajući da je izuzetno važno podjednako ulagati u sva područja, `M:tel` je u kratkom periodu na području ove opštine u razvoj infrastrukture uložio pet miliona KM", istakao je generalni direktor "M:tela" Predrag Ćulibrk.

Prije realizacije pomenutih investicija područje opštine Kozarska Dubica bilo je povezano kablovskim pravcima izgrađenim prije 30 godina sa više od 30 odsto dvojničkih priključaka. To je Kozarsku Dubicu svrstavalo među opštine s najlošijom infrastrukturom u RS.

"Posebno loše stanje je bilo u gradskom području, što nas je opredijelilo da značajno podignemo kvalitet telekomunikacione infrastrukture i time unaprijedimo ambijent za privredni razvoj i život građana", rekao je Ćulibrk.

Dosadašnjim investicijama, dodao je Ćulibrk, omogućeno je da na području opštine danas postoji više od 1.100 korisnika ADSL usluga.

"Očekujemo da tokom ove godine na bazi izgrađene telekomunikacione mreže budu ukinuti svi dvojnici i značajno povećan broj ADSL korisnika. Izgrađena je mreža u skladu s evropskim standardima i danas se za Kozarsku Dubicu može reći da ima najmoderniju telekomunikacijsku infrastrukturu", rekao je Ćulibrk.

U sektoru mobilne telefonije izgrađeno je pet novih baznih stanica i na dubičkom području sada ih ima ukupno 12.

"Korisnicima je omogućeno korištenje najsavremenije mreže treće generacije (3G) i novih servisa uz sve pogodnosti koje 3G mreža omogućava. To su bolji kvalitet govorne komunikacije, brz mobilni Internet i veća brzina prenosa podataka", rekao je Ćulibrk i dodao da je u Kozarskoj Dubici postavljeno više od 40 kilometara kablovske kanalizacije i položeno oko 200 kilometara kablova.

On je podsjetio da je nakon privatizacije "Telekoma Srpske" urađeno mnogo posla i uloženo mnogo novca u izgradnju nove mreže i stvaranje preduslova za ukidanje dvojnika, te pružanje novih usluga poput ADSL-a i poslovnih usluga baziranih na širokopojasnoj tehnologiji.

Nedeljko Čubrilović, ministar saobraćaja i veza RS, istakao je da su novi vlasnici "Telekoma Srpske" ispunili očekivanja i potvrdili status društveno odgovorne kompanije realizujući značajne investicione projekte i stvarajući preduslove za razvoj svih segmenata društva. Načelnik opštine Kozarska Dubica Nino Jauz ocijenio je da pomenuta ulaganja znače za građane i privrednike.

"Kozarska Dubica želi da bude privlačna investitorima i da bude prepoznatljiva po ulaganjima. Drago mi je da je kompanija `M:tel` to prepoznala, te ulaganjima u protekle tri godine sistem telekomunikacija dovela na evropski nivo", kazao je dubički načelnik.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.