NavMenu

Otvorena gradska tržnica u Trebinju

Izvor: Nezavisne novine Srijeda, 28.04.2021. 15:13
Komentari
Podeli
(Foto: Teodora Brnjoš)
U Trebinju je danas otvorena gradska tržnica, moderan objekat vrijednosti više od 700.000 KM koji će omogućiti siguran plasman domaćih poljoprivrednih proizvoda.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je novinarima da je grad Trebinje izdvojio sredstva u budžetu za ovaj projekat, te da je ukupna vrijednost građevinskih radova bila oko 640.000 KM.

- U narednom periodu je planirano da se na spratu tržnice izda prostor nekom korisniku. Nisu završeni svi radovi, ali se nadamo da ćemo kada se to izda dobiti još jedan lijep prostor koju će ljudi posjećivati, ostavljati novac i gdje će ostvariti neki prihod - rekao je Ćurić.

On je podsjetio da je Grad zajednički odradio projekat sa Investiciono-razvojnom bankom (IRB), gradskom Razvojnom agencijom, uz podršku donatora, u vrijednosti od 124.000 KM za unutrašnji dio tržnice.

- Uz ovu opremu nabavljeno je 40 suncobrana, 70 novih stolova koji su dati na korištenje komunalnom preduzeću i svim korisnicima ovdje. Nadam se da će tržnica biti na ponos svih nas - rekao je Ćurić.

Milan Mandrapa, direktor preduzeća Komunalno Trebinje, koje preko šest decenija upravlja pijacom, podsjetio je da ideja o otvaranju ovakvog objekta postoji više decenija unazad.

On je istakao da higijenski i sanitarni uslovi na otvorenoj pijaci nisu bili zadovoljavajući, ali izgradnjom modernog objekta stvorili su se uslovi za idealne uslove za prodaju i robe lokalnih proizvođača koja je lako kvarljiva.

- Jedan dio prostora ostavljen je za male proizvođače, a planiran je i prostor za mesnicu. Takođe, objekat posjeduje i sanitarni čvor, a mi iz komunalnog preduzeća ćemo se truditi da ovo traje - rekao je Mandrapa.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.