NavMenu

Na Divčibarama niče Maglian, jedinstveni coliving i coworking kompleks za startape, digitalne nomade i gejming industriju (FOTO)

Izvor: eKapija Srijeda, 28.04.2021. 14:27
Komentari
Podeli

(Foto: Maglian apartmani Divčibare/Facebook)
Na Divčibarama, na najvišem vrhu planine Maljen na 1.104 m nadmorske visine, gradi se Maglian – jedinstveni biznis tehnološki park u ovom dijelu Evrope, sa konceptom coworkinga i colivinga, namijenjen IT industriji.

Investitor projekta je firma Autology doo Beograd, koja se bavi projektovanjem, razradom građevinskim projekata, a Maglian im je prvi projekat te vrste.

Kako su u kompaniji rekli za naš portal, gradnja kompleksa Maglian vrijednog između 6 i 7 mil EUR počela je u junu 2019. godine.

(Foto: Maglian/Youtube, screenshot)
- Maglian je sastavljen iz više objekata. U prvom i drugom će se nalaziti apartmani i koworking prostor, a u trećem recepcija, restoran, vinski bar, digital kafe (brzi kafić), zen centar, saune, sobe za masaže i tuševi "iznenađenja", zatim, mini konferencijska sala, coworking prostor i određeni broj ekskluzivnih soba. Svaki od ovih objekata namijenjen je za određeni segment u poslovanju IT industrije, - jedan za startape, dugi za digitalne nomade, a treći za kompanije, i svaki ima svoj coworking prostor – kažu i dodaju da su svi apartmani već prodati.

Gradnja prva tri objekta se privodi kraju i otvaranje je predviđeno za decembar, a početkom sljedeće godine započeće gradnja centralnog objekta na oko 6.000 m2, sa bazenom i posebnim sadržajima predviđenim za gejming industriju, eSportove i sl.

(Foto: Maglian/Youtube, screenshot)
Kompleks Maglian imaće ukupno 72 smještajne jedinice sao oko 150 kreveta, sa koworking prostorima na više od 1.000 m2 i parkovskim jedinicama gdje će takođe biti mjesta za rad u smislu dekinga u prirodi sa solarnim punjačima, telefonima, internetom i svom potrebnom opremom za rad u prirodi.

Kuriozitet je, ističu iz kompanije Autology, da je površina placa na kojem će se nalaziti Maglian oko 2 hektara, a da će objekti zauzimati samo 7%, dok će sve ostalo biti pretvoreno u park.
(Foto: Maglian/Youtube, screenshot)
Kompleks će imati i mini jezero u parku, kao dopunu vizuelnog sadržaja, a biće tu i plažni bar.

Autology ima i nove planove za gradnju na Divčibarama.

- Počinjemo sa gradnjom tri nova stambena objekta na Divčibarama, na drugoj lokaciji. Građevinski dio firme će se baviti time, a okviru kompanije Autology osniva se firma Maglian koja će biti operater kompleksa Maglian - otkrili su za eKapiju.

B. P.


Fotogalerija
Maglian
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.