NavMenu

Bingo otkupio franšizu Vapiano restorana za BiH

Izvor: eKapija Utorak, 27.04.2021. 15:28
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Eugenia Lucasenc/shutterstock.com)Ilustracija
Bingo je otkupio franšizu Vapiano za BiH i ponovo otvorio jedini restoran ovog lanca u Alta šoping centru u Sarajevu, nakon što se grupacija u čijem je sastavu prošle godine našla u teškoćama, prenosi portal seebiz.eu.

Kompanija Bingo je zadržala zaposlene, koji su ostali dio Vapiano porodice, ali i renovirala objekat.

Njemački lanac restorana Vapiano, poznat po svom fast-casual konceptu, jedna je od žrtava pandemije koronavirusa u toj zemlji. Platio je cijenu povećane amortizacije zbog većih investicija i većih troškova kamata uzrokovanih eksplozivnim otvaranjem novih restorana i akvizicijama u prethodnim godinama.

U aprilu prošle godine vlasnici su podnijeli zahtjev za bankrot.

Tradicija Vapiano restorana započela je u Njemačkoj, u Hamburgu, 2002 godine. Vapiano je bio jedan od rijetkih njemačkih gastronomskih koncepata koji je postigao svjetski rast i uspjeh. Na svom vrhuncu Vapiano je upravljao sa više od 230 restorana širom svijeta, dijelom kao korporativne trgovine, a dijelom u vlasništvu korisnika franšize.

Nakon što je Bingo kupio franšizu ovaj koncept će i dalje biti zastupljen u BiH.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.