NavMenu

GP Krajina dokapitalizovala Novi Jelšingrad sa 2,5 mil KM

Izvor: Capital Utorak, 27.04.2021. 09:18
Komentari
Podeli

(Foto: rangizzz/shutterstock.com)
Građevinsko preduzeće Krajina je u prošloj godini dokapitalizovalo Novi Jelšingrad sa 2,5 mil KM, navodi se revizorskom izvještaju kompanije.

Kako portal Capital podsjeća, Vlada RS je još 2011. godine donijela odluku o prodaji imovine preduzeća Novi Jelšingrad kompaniji GP Krajina i to neposrednom pogodbom za 6,8 mil KM.

Tada je istaknuto da je Krajina obavezna da u naredne dvije godine u sanaciju objekata i revitalizaciju opreme uloži minimalno 3 mil KM, te da zaposli najmanje 120 radnika u tri godine, počevši od 2011. godine.

U Izvještaju za prošlu godinu se navodi da je Krajina u prethodnim godinama izvršila ulaganja u Jelšingrad, na osnovu kojih je u prošloj godini proveden upis povećanja osnovnog kapitala u iznosu od 2,5 mil KM.

Firma Novi Jelšingrad je 2019. godine imao ukupan prihod od 4,4 mil KM, dok je prikazana dobit iznosila svega 5.659 KM.

Stečaj Jelšingrada trajao je skoro deset godina i završen je 2018. godine, a tada je od 27,8 miliona priznatih potraživanja povjerilaca, namireno je svega 7,3 mil KM, dok je sam stečajni postupak koštao 2,3 mil KM.

GP Krajina je na kraju prošle godine prikazala ukupan prihod od 12,2 mil KM, dok im je dobit iznosila 2,5 mil KM. Najveći dio dobiti otišao je najvećim akcionarima Milenku Čičiću (38,2%), Borku Đuriću (14,1%) odsto, Brani Jankoviću (12,6%) i Nadi Vujatović (12,5%).


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.