NavMenu

Pri kraju eksproprijacija zemljišta za izgradnju dionice autoputa od Rače do Bijeljine

Izvor: Blic Nedjelja, 25.04.2021. 17:21
Komentari
Podeli
(Foto: Milos Muller/shutterstock.com)
Direktor Javnog preduzeća Autoputevi Republike Srpske Dušan Topić rekao je u petak da je pri kraju eksproprijacija zemljišta za izgradnju prioritetne dionice auto-puta od Rače do Bijeljine.

Topić je rekao da je uporedo sa eksproprijacijom zemljišta raspisan i javni poziv za ponudu zainteresovanih kompanija za finansiranje, projektovanje i izgradnju autoputa od Vukosavlja do Rače.

On je na konferenciji za novinare u Laktašima rekao da je ova dionica podijeljena u tri lota - Vukosavlje - Brčko, Brčko - Bijeljina i Bijeljina - Rača. Topić je naveo da je završena izgradnja autoputa do Kladara kod Doboja, te dodao da se radi dio Koridora 5C prema jugu do Doboja i do entitetske granice.

- U pregovorima smo sa Evropskom investicionom bankom za kredit za izgradnju dijela auto-puta od Kladara prema sjeveru i Vukosavlja dužine 35 kilometara i ovog ljeta bi trebalo da provedemo tender za izvođača radova - rekao je Topić.


On kaže da je plan da do kraja ove godine biti potpisani sporazumi da bi na proljeće krenuli sa radovima. Topić je rekao da je cilj da u naredne dvije godine krene izgradnja autoputa prema Srbiji na svim dionicama da bi 2025. godine taj projekat bio potpuno završen.

Naveo je da radovi na izgradnji mosta na rijeci Savi kod Gradiške idu planiranom dinamikom i da bi most trebalo da bude završen do roka, odnosno do proljeća iduće godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.