NavMenu

Vebinar o intelektualnom vlasništvu 28. aprila

Izvor: eKapija Subota, 24.04.2021. 12:33
Komentari
Podeli
Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, Institut za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine i Konrad Adenauer Stiftung Vas pozivaju na vebinar "Intelektualno vlasništvo za privredne subjekte" koji se planira održati putem Zoom onlajn platforme, 28. aprila.

Intelektualno vlasništvo je "neopipljiva" imovina, ali vrlo često najvrijednija imovina kompanije koju je potrebno kontinuirano unaprijeđivati, ali i zakonski zaštititi od potencijalnih zloupotreba. Imajući u vidu značaj intelektualnog vlasništva u današnjem poslovnom okruženju kao i potrebu podizanja svijesti o potrebi zaštite istog, na vebinaru će se prezentirati tematske cjeline koje se odnose na patente, žigove, industrijski dizajn i geografske oznake.

Vebinar je također dobra prilika da se obilježi i Svjetski dan intelektualnog vlasništva i time ukaže na važnost zaštite intelektualnog vlasništva. Učešće na webinaru je besplatno, a više informacija možete pronaći u pozivu.


Prijavu na webinar možete izvršiti ispunjavanjem online prijavnog obrasca najkasnije do 26. aprilado 16:00 sati. Neposredno prije početka edukacije učesnici će dobiti link za pristup vebinaru. Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon: 033/566-201 i 033/566-200.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Derventa umjesto Prnjavora - Njemački div pokreće proizvodnju početkom naredne godine, u planu zapošljavanje do 1.000 ljudi

Njemačka kompanija Mubea, jedan od svjetskih lidera u proizvodnji komponenti za automobilsku industriju, priprema pokretanje proizvodnje u Bosni i Hercegovini, tačnije u Derventi. Ovu informaciju je ekskluzivno za BiznisInfo.ba potvrdio Christian Carius, direktor korporativnog razvoja i poslova s vladom u ovom njemačkom gigantu. Podsjećanja radi, riječ o je kompaniji za koju se ranije govorilo da će otvoriti proizvodni pogon u Prnjavoru.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.