NavMenu

Predstavljen inovirani investicijski profil Kantona Sarajevo

Izvor: eKapija Subota, 24.04.2021. 11:52
Komentari
Podeli
Sarajevo (Foto: Ajan Alen/shutterstock.com)Sarajevo
Vlada Kantona Sarajevo kontinuirano radi na unapređenju odnosa sa privatnim sektorom i poboljšanju poslovnog okruženja za privlačenje investicija.

U okviru tih aktivnosti Ministarstvo privrede KS je realiziralo prošireni i inovirani investicijski profil Kantona Sarajevo – "Investirajte u Kanton Sarajevo", sa detaljnim pregledom investicijskih potencijala u KS, saopštili su iz Vlade KS.

Investicijski profil je raspoloživ na jezicima BiH i engleskom jeziku u e-formi i bit će postavljen na veb stranici Vlade Kantona Sarajevo, dok je već instaliran na stranici Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, na linku OVDJE.

U proteklom periodu Ministarstvo privrede je pristupilo i detaljnoj analizi programa poticaja koji se dodjeljuju u ovom ministarstvu s ciljem unapređenje njihove efikasnosti i efektivnosti.


Ove aktivnosti Ministarstvo privrede realizuje u okviru Projekta poboljšanja poslovnog okruženja i pristupa tržištima (ICAM).

U tome mu podršku pruža Međunarodna finansijska korporacija (IFC), Grupacija Svjetske banke u partnerstvu sa Vladom Ujedinjenog Kraljevstva, sa kojima Vlada Kantona Sarajevo ima uspješnu saradnju u proteklim godinama.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.