NavMenu

Privrednicima u Kantonu Sarajevo produžen rok za dostavu kreditnih zahtjeva kod BBI banke

Izvor: eKapija Petak, 23.04.2021. 11:23
Komentari
Podeli
(Foto: Syda Productions/shutterstock.com)
Vlada Kantona Sarajevo je usvojila u četvrtak, 22. aprila, Odluku o zaključenju Aneksa 2 Ugovora o poslovnoj saradnji između Ministarstva privrede KS i Bosna Bank Interantional.

Ministarstvo privrede je Ugovor o saradnji s BBI bankom potpisalo u novembru prošle godine, a krajem marta ove godine Banka je tražila od Ministarstva produženje roka privrednim subjektima za dostavljanje kreditnih zahtjeva.

- Shvatajući tešku situaciju u kojoj se nalaze privrednici, zbog posljedica koje iza sebe ostavlja pandemija koronavirusa, Ministarstvo je s ciljem ublažavanja negativnih ekonomskih posljedica, ali i pomoći privrednicima pri zadržavanju likvidnosti i radnih mjesta, utvrdilo prijedlog Aneksa 2 ovog Ugovora, te zatražilo od Vlade saglasnost za potpisivanje istog i nastavak saradnje s Bankom - obrazložio je ministar Adnan Delić.


Dodao je i kako će se zaključivanjem Aneksa 2 Ugovora o poslovnoj saradnji s BBI bankom produžiti rok privrednim subjekatima za podnošenje zahtjeva za dodjelu kreditnih sredstava do 30. juna 2021. godine.



Tagovi:
Adnan Delić
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.