Izvor: eKapija | Subota, 26.06.2010.| 11:07
Izdvojite članak Odštampajte vijest

SASE podržava nominaciju Sarajeva za domaćina konferencije IFTA

(Foto: b)

Sarajevska berza - burza vrijednosnih papira uključila se u kampanju podrške nominaciji Sarajeva kao mjesta održavanja konferencije International Federation of Technical Analysts (IFTA 2011) koju organizuje Društvo za tržište studije iza Sarajeva.

Kako je saopćeno, svoje izraze podrške nominaciji, SASE je uputila IFTA-i, naglašavajući opredijeljenost za najbolje prakse sa finansijskih tržišta, ambiciju da BiH postane model uspješne primjene najboljih metoda i prednosti Sarajeva kao grada domaćina.

Tehnička finansijska analiza je procjena kretanja tržišta na osnovu analiza cijene i opsega trgovanja. Istraživanja u autoritativnim naučnim i istraživačkim centrima poput Massachusetts Institute of Technology (MIT) i prihvatanje metoda tehničke analize kod američkih regulatora (SEC, prema inicijativi NASD-a i Njujorške berze) su ubrzali razvoj i praksu tehničke analize.

"Vjerujemo da će osvajanje nominacije približiti BiH i region ovim trendovima na razvijenim tržištima i povećati konkurentnost BH finansijskih institucija", saopćeno je iz Sarajevske berze.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.