NavMenu

Microsoft licencira proizvode u Vijeću ministara

Izvor: eKapija Petak, 25.06.2010. 16:09
Komentari
Podeli

Ministarstvo komunikacija i prometa i Microsoft Corp. potpisali su 24. juna trogodišnji ugovor o licenciranju Microsoft proizvoda u Vijeću ministara i pripadajućim mu institucijama. Ugovor su potpisali Rudo Vidović, ministar komunikacija i prometa, Lejla Zukić-Krivdić, direktorica Microsofta BiH i Nebojša Ninić, predstavnik konzorcija Lanaco-Logosoft-Teamwork, lokalnih Microsoft partnera zaduženih za implementaciju ugovora. Potpisivanju su prisustvovali i Nikola Špirić, presjedavajući Vijeća ministara i Pierpaolo Taliento, direktor Microsofta za poslovanje sa javnim sektorom na području Centralno-istočne Evrope.

Ministar komunikacija i prometa, Rudo Vidović, je pozdravio potpisivanje ovog Ugovora, te prilikom svog obraćanja izjavio da je za Bosnu i Hercegovinu važno da se Vijeće ministara odlučilo da u organima uprave koristi vrhunski i valjano licencirani softwer koji će povećati sigurnost i transparentnost korištenja komunikacionih tehnologija i informacionih sistema u državnoj upravi.

Vijeće ministara i Microsoft su u decembru 2008. godine potpisali Sporazum o strateškom partnerstvu, kojim su se zajednički obavezali ka poduzimanju napora i aktivnosti u cilju razvoja IT društva u BiH, što je današnjim činom i potvrđeno. Ugovor o licenciranju će omogućiti uvođenje novih tehnologija u rad organa Vijeća ministara BiH, koja će biti povjerena domaćim informatičarima, što će u mnogome doprinijeti i otvaranju novih radnih mjesta u IT industriji u BIH.

Direktorica Microsofta u BiH, Lejla Zukić-Krivdić se zahvalila prisutnima na uspješnoj saradnji, te naglasila da je ovaj Ugovor kruna dosadašnjih aktivnosti kompanije u BiH, ali i početak jedne nove ere u saradnji sa Vijećem ministara.

"Naše opredjeljenje je da budemo istinski partner Vlada i da damo naš doprinos daljem razvoju lokalnog IT tržišta, kao i Vladinim inicijativima usmjerenim ka povećanju kompjuterske pismenosti, promociji ekonomije znanja i efikasne zaštite prava intelektualne svojine", istakla je Zukić-Krivdić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.