Izvor: Promo | Četvrtak, 22.04.2021.| 12:16
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Koje su prednosti montažne gradnje - Kompanija G.T.D. Tehna Gračanica više od dvije decenije lider u izradi i montaži armiranobetonskih konstrukcija

(Foto: Tehna Gračanica)
G.T.D. Tehna Gračanica se bavi izradom i montažom armiranobetonskih konstrukcija od 1997. godine, a od svog začeća kompanija je izgradila objekte Mercator Tuzla, Interex Sarajevo, Slavija Banjaluka, Edoslad Gračanica, Berlijeta Visoko, Malcom Sarajevo, Niskogradanja Laktaši, Robot Sarajevo, Eurogalant Gračanica i mnoge druge. Njihovi kupci su i Madi doo, Penny Plus doo, kao i ZEMA doo - Tešanjski kiseljak.

Kompanija posjeduje vlastitu tehnologiju proizvodnje temeljnih stopa, stubova, međuspratnih "T", "L" i "obrnutih T" greda, "PI" ploča, kranskih greda, krovnih "T" korita, jednostrešnih i dvostrešnih "ZT" krovnih nosača, krovnih "T" greda, "A" greda, sekundarnih krovnih nosača – rožnjača, kao i "I" nosača koji čine sastavni dio konstrukcija za mostove.

Proizvodnja montažnih dijelova (prefabrikata) odvija se u optimalnim uvjetima proizvodnje, prema strogim industrijskim načelima, a njihovo spajanje vrši se na gradilištu, odnosno mjestu izgradnje objekta. Pažljivo pripremljen beton lije se u kalupe uz stalnu kontrolu sastava betona koju sprovodi Institut za građevinarstvo, građevinske materijale i nemetale d.o.o. Tuzla. Nakon postizanja potrebne čvrstoće betona, primjenom tehnologije zaparivanja, elementi se vade iz kalupa i premještaju u skladište.

Elementi se skladište na drvenoj podlozi, uz sve potrebne sigurnosne predostrožnosti i mjere opreza nužne za stvaranje kvalitetnog proizvoda.

Nakon toga elementi se transportiraju na gradilište gdje se produktivnim metodama i sredstvima montiraju i fi naliziraju oblikovanjem u dovršenu građevinu.

Lepeza usluga kompanije Tehna podrazumijeva montažnu gradnju, proizvodnju i ugradnju betonske galanterije (betonskih cijevi, betonskih blokova za zidanje i ivičnjaka) i armirano-betonskih stubova.

(Foto: Tehna Gračanica)
Prednosti montažne gradnje, a ujedno i razlozi zašto klijenti cijene kompaniju G.T.D. Tehna, su:
 • Ekonomičan oblik građenja (brzina, cijena, kvalitet)
 • Savremena proizvodnja (industrijska i serijska)
 • Industrijalizirana gradnja (visok stepen mehanizacije rada, koordinacije i racionalizacije proizvodnih parametara)
 • Organizacija rada sa lančanim tokom
 • Specijalizacija rada
 • Tipizacija i standardizacija rada i proizvodnje
 • Mehanizovana i automatizovana proizvodnja
 • Eliminacija nepovoljnih atmosferskih djelovanja i prilagođavanje svim sezonskim uvjetima rada
 • Eliminacija (redukcija) grešaka subjektivnog karaktera (smanjenje količine ljudskog rada i ljudskih grešaka)
 • Minimiziranje zanatskih radova na gradilištu
 • Proizvodnja dijelova (prefabrikata) u povoljnim uvjetima proizvodnje i njihovo spajanje na gradilištu u minimalnom i prethodno dogovorenom vremenskom roku

Misija i vizija

Misija kompanije je obogatiti dugogodišnje iskustvo u izradi i realizaciji kvalitetnih građevinskih projekata, te afirmirati besprijekoran i kreativan odnos sa klijentima, kupcima i poslovnim saradnicima.

Vizija kompanije je biti među vodećim kompanijama regije u oblasti građevinarstva, te kroz postojeće i buduće projekte učestvovati u izgrađivanju prosperitetne zajednice.

Posebno je važno istaći da G.T.D. Tehna posjeduje ISO 9001 certifikat koji garantira međunarodne standarde proizvodnje i upravljanja kvalitetom u poslovnoj organizaciji. Osim ISO certifikata posjeduju i CE znak, kao i certifikat o sukladnosti kontrole tvornicke proizvodnje po EN 13225:2013, EN 13224:2011 i EN 14991:2007, 2+. Ovo je nedvojben pokazatelj da je G.T.D. Tehna ispunila najvažnije uvjete za kvalitetnu i sigurnu proizvodnju, te uskladila svoje poslovanje sa međunarodno priznatim normama.

Adresa: Donja Lohinja bb, Gracanica
Tel: 035 714-608
Mob: 0038761813939
Mail: selma.jukan@tehna.ba

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE