NavMenu

U toku pripremni radovi za izgradnju kompostane u Prozor-Rami

Izvor: eKapija Četvrtak, 22.04.2021. 10:07
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: mady70/shutterstock.com)Ilustracija
U Poniru, općina Prozor-Rama, niču objekti za otpad i pročišćavanje otpadnih voda. Zgrada sortirnice je završeni, u nju su dovezeni strojevi te će u skorom roku biti pripravljeni za rad.

Ovih dana u toku su radovi na daljnjoj izgradnji tunela za potok i otpadne vode. U isto vrijeme radovi se izvode na pripremi prostora oko sortirnice. Uskoro će započeti radovi i na izgradnji kompostane.

Radove izvode radnici JKP Vodograd i Komgrad, a financira općina Prozor-Rama. Ukupni radovi koštaće općinu oko 6 mil KM, piše ramski-vijesnik.ba.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Hrvatska kompanija kupila banjalučki Sim impex - Nova akvizicija jača poziciju na tržištu autodijelova

Hrvatska CIAK Grupa kupila je jednog od najvećih distributera auto dijelova u BiH, firmu SIM Impex Banjaluka, čime je postala lider na domaćem tržištu u ovoj oblasti prenosi BiznisInfo.ba. Ugovor, koji je potpisan 16. aprila, uključuje preuzimanje dviju kompanija, Stahlgruber trgovina Ljubljana i SIM Impex Banjaluka, koje su članice LKQ Europe. SIM Impex iz Banjaluke se pozicionirao među lidere u distribuciji rezervnih dijelova, opreme

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.