NavMenu

Zgrada Opštine Vlasenica dobija novi izgled - Renoviranje povjereno Mega-projektu iz Bratunca

Izvor: eKapija Četvrtak, 22.04.2021. 09:56
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dagmara_K/shutterstock.com)Ilustracija
U Vlasenici je u toku sanacija zgrade opštine za koju je dio sredstava od 120.000 KM ova lokalna zajednica dobila kroz Projekat integrisanog lokalnog razvoja, a dio će izdvojiti iz opštinskog budžeta.

Načelnik opštine Miroslav Kraljević izjavio je danas novinarima da je Vlasenica u okviru ovog projekta dobila prvu nagradu od 120.000 KM za najbolji sistem upravljanja razvojem, koju će iskoristiti za renoviranje ove zgrade.

- Ovo je najozbiljnija rekonstrukcija zgrade u njenoj istoriji, a u pitanju je projekat koji smo započeli zajedno sa UNDP-om prošle godine. U prvoj fazi radimo kompletnu sanaciju ili promjenu elektro i vodo-instalacija, sanaciju kompletnog krova, stolarije, sređujemo unutrašnjost zgrade, salu, kabinete, od zidova, podova do plafona, hodnika - precizirao je Kraljević.

On je naveo da će kompletna sanacija koštati oko 350.000 KM.

- U prethodnom periodu pokušali smo da nađemo investitore iz Austrije koji su obećali da će uraditi kompletnu rekonstrukciju zgrade, međutim došlo je do određenih promjena kod njih, pa je to ostalo samo na nama. Imamo obećanja Vlade Republike Srpske da će nam pomoći finansijski, ali je virus korona napravio velike probleme kada su u pitanju i budžet Vlade i naš budžet koji je mnogo smanjen, tako da smo prinuđeni da određene planove odgodimo za neki drugi period - izjavio je Kraljević.

Šef opštinskog Odsjeka za razvoj Željko Damljanović izjavio je novinarima da će, pored sanacije zgrade opštine, aktivnosti biti usmjerene na jačanje tehničkih i ljudskih kapaciteta opštinske uprave, prenosi zvornicki.ba.


- Mislim na uvođenje elektronske ovjere i još drugih segmenata iz e-uprave, uvođenje softvera, hardvera i unapređenje ljudskih kapaciteta za rad na tim softverima - izjavio je Damljanović.

On je podsjetio da je opština Vlasenica član Projekta integrisanog lokalnog razvoja od 2013. godine i da je 2019. godine dobila nagradu za drugo mjesto u rangiranju opština i bodovanju na osnovu uspješnosti.

Izvođenje radova na zgradi opštine Vlasenica povjereno je firmi Mega-projekt iz Bratunca, a završetak je planiran do kraja maja ove godine.

Zgrada opštine jedan je od najstarijih objekata u Vlasenici, izgrađen 1888. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.