NavMenu

POWERCHINA i Fortis grupa žele graditi fabriku cementa u Novom Gradu

Izvor: eKapija Četvrtak, 22.04.2021. 07:40
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: pedrosala/shutterstock.com)Ilustracija
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je u srijedu, 21. aprila, u Banjaluci, sa predstavnicima kompanija POWERCHINA i Fortis grupe.

Predstavnici pomenutih kompanija iskazali su spremnost i opredjeljenje da ulažu u Republici Srpskoj u oblasti građevinarstva i u elektrosektoru. Na sastanku su iskazali opredjeljenje da na partnerskim odnosima kompanije POWERCHINA i Fortis grupa zajednički ulažu u izgradnju proizvodnog pogona za proizvodnju cementa na području opštine Novi Grad, saopšteno je iz Vlade RS.

Кada je riječ o fabrici cementa u Novom Gradu, predsjednik Vlade Radovan Višković istakao je da se prilikom izgradnje, kao i u toku pokretanja i odvijanja proizvodnje, moraju poštovati svi standardi zaštite i očuvanja životne sredine, te je naglasio da investitori u Republici Srpskoj, kada je riječ o ovom projektu, imaju resurse, razvijenu putnu i saobraćajnu infrastrukturu, te sigurno tržište.

Кineska kompanija POWERCHINA je prisutna na prostoru BiH i regiona, kroz partnerski odnos sa domaćim i stranim investitorima, posebno u poslovima na izgradnji autoputeva i solarnih i hidro elektrana. Sastanku su prisustvovali generalni direktor POWERCHINA za BiH Li Zidong (Liu Zhidong) i komercijalni direktor Ji Lankvi (Ye Lianqi), predsjednik uprave Fortis grupe Dragan Čorokalo i finansijski direktor Fortis grupe Mile Janjić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.