NavMenu

Šuma plan izrađuje šumskoprivrednu osnovu za privatne šume na području BPK

Izvor: eKapija Utorak, 20.04.2021. 14:37
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: bane.m/shutterstock.com)Ilustracija
Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde dala je saglasnost premijeru za potpisivanje Ugovora o pružanju usluga izrade šumskoprivredne osnove za privatne šume i šumska zemljišta na području BPK-a Goražde (Grad Goražde, Općina Foča FBiH i Pale FBiH).

Riječ je o vrlo važnom dokumentu, jer prema riječima ministra za privredu Mensada Arnauta, njegov nedostatak u 2020. godini ugrozio je poslovanje ne samo JP Bosansko-podrinjske šume BPK Goražde, već i sve one građane koji imaju privatne šume, iz razloga što nisu mogli raspolagati svojom imovinom.

- Izrada šumskoprivredne osnove bila je pod znakom pitanja zbog problema sa tenderskim procedurama koje traju nešto duže, tako da u 2020. godini nismo imali plan i program sječe. Proces je doveden u pitanje nakon prestanka važenja ranije šumskoprivredne osnove koja se donosi na destogodišnjem nivou i u 2020. godini njegovo važenje je isteklo, a izrada nove bila je na čekanju zbog procedura javnih nabavki, iako je na vrijeme pokrenut proces - istakao je ministar za privredu BPK Goražde Mensad Arnaut.

Ugovor o pružanju usluga čija je vrijednost oko 180.000 KM biće potpisan sa odabranim ponuđačem Šuma plan iz Banjaluke, navedeno je na sajtu Vlade BPK.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Zdravstvo

Zdravstveni turizam cvjeta u BiH, ljekari savjetuju oprez

Za razliku od administracije koja za vrijeme praznika slobodne dane provodi s obitelji, privatni liječnici, stomatolozi, kozmetičari, frizeri u BiH imaju pune ruke posla, i to ponajviše zahvaljujući dijaspori. Tako već početkom prvih proljetnih praznika, u vrijeme Uskrsa i Bajrama, mnogi bh. građani koji žive u inozemstvu će se sami ili s obitelji uputiti na tjedan dva u svoju matičnu domovinu ne samo kako bi posjetili rodbinu, već

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.