NavMenu

Banjalučki Palas namjerava proširiti kapacitete - Poslije renoviranja hotel dobio i četvrtu zvjezdicu

Izvor: eKapija+ Utorak, 20.04.2021. 13:31
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandar Čavić)
Banjalučki hotel Palas postao je 2020. godine dio grupacije Zepter Hotela, kada je potpisan ugovor o franšizi. Unutrašnjost hotela je krajem iste godine u potpunosti renovirana, čime su dobili i četvrtu zvjezdicu. Kako za eKapiju otkriva direktorka hotela Miroslava Pijetlović, za naredni period žele proširiti kapacitete.

- Ukoliko nam situacija dozvoli, plan nam je proširenje kapaciteta, kako smještajnog, tako i kongresnog.

Pijetlović dodaje da su nakon prošlogodišnjeg renoviranja sobe opremljene luksuzno, sa kvalitetnim namještajem i dodatnim sadržajem Zepter proizvoda.

- Therapy air prečistač vazduha koji eliminiše viruse i bakterije ima setrifikat da je pouzdan i u eliminisanju virusa korona, a u sobama imamo i Zepter aparat za kafu, Zepter kozmetiku, te Zepter madrace.

Inače, hotel Palas je sagrađen 1933. godine, u periodu procvata Banjaluke, za vrijeme Vrbaske banovine i bana Svetislava Tise Milosavljevića. Od tog vremena do danas jedna je od najljepših građevina u Banjaluci. Hotelska zgrada je zaštićeni spomenik graditeljskog nasljeđa prve kategorije.

- Raspolažemo sa 66 smještajnih jedinica, od toga dva apartmana. Što se tiče dodatnih sadržaja posjedujemo fitnes studio, saunu, frizerski studio, zatim restoran, bar, slastičarnu i noćni klub. Kapaciteti restorana su 100 sjedećih mjesta.

(Foto: Markus Spiske/unsplash)
Direktorka hotela nam kaže da posjeduju i salu za konferencije kapaciteta za oko 70 osoba.

- Hotel raspolaže i sa 30 parking mjesta, kao i 10 garažnih - ističe Pijetlović.

Uticaj pandemije na poslovanje

Korona kriza je, ističe Pijetlović, značajno uticala i ugrozila opstanak hotelskih kapaciteta.

- Ono što smo uradili i što je bilo neophodno kako bismo se prilagodili novonastaloj situaciji jeste da smo promijenili strategiju u smislu smanjenja troškova, zatim smo se priključili Udruženju HORECA RS kako bismo zajednički nastupili i tražili oslobođenje od plaćanja doprinosa i slične beneficije. Takođe, kreiranje povoljnijih ponuda i korporativni kanal prodaje su neki od segmenata koji su pomogli u opstanku.

Pijetlović smatra da su protekli period dobro izdržali, međutim kako kaže, biće potrebno da se na ozbiljniji način viši nivo vlasti pozabavi kako bi od BiH napravili korona free zonu po uzoru na Tursku.

- Potrebno je da prilagodimo mjere, kao npr. uvođenje brzog testa po uzoru na Hrvatsku kako bismo se što prije otvorili za goste van granica naše zemlje - ističe.

Iako Banjaluci nedostaje više hotela visoke kategorizacije, Pijetlović smatra da Zepter Palas u ovom trenutku ozbiljno može da odgovori na zahtjev poslovnih gostiju, kao i gostiju koji su u Banjaluci turistički.

- Hotel je novorenoviran sa lux sobama, parkingom i nalazi se na Trgu u centru grada - zaključila je direktorka hotela Palas.

S.Š.

Fotogalerija
Hotel Palas Banjaluka
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.