NavMenu

Doboj ruši zgradu Gradske uprave i gradi novu vrijednu 28,5 mil KM - Dostava ponuda na tender do 31. maja

Izvor: eKapija Utorak, 20.04.2021. 10:04
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: urfin/shutterstock.com)Ilustracija
Gradska vlast u Doboju odlučila je da sruši postojeći i izgradi novi objekat administrativnog centra Gradske uprave, što će ih koštati 28,5 mil KM sa PDV-om.

Izabrana firma imaće maksimalan rok od tri godine da završi sve radove predviđene tenderom, a Grad Doboj od ponuđača zahtjeva da garantuje za kvalitet izvedenih radova minimalno dvije godine.

Zainteresovane firme svoje ponude mogu dostavljati do 31. maja do 11 časova.

Za više detalja o tenderu pogledajte OVDJE.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić rekao je za Capital da su prije donošenja odluke o rušenju postojećeg objekta tražili mišljenje vještaka građevinske struke, da je objekat građen još 1947. godine i da se na njemu ne može vršiti nikakva sanacija.

- S druge strane, planiramo da napravimo administrativni centar u kojem će biti smještene sve gradske i republiče institucije u Doboju. Mi sada samo opštinske institucije imamo na deset lokacija i troškovi su ogromni. Paralelno sa ovim projektom idemo i sa prodajom objekata u kojima su smještene te institucije i na taj način planiramo finansirati izgradnju novog objekta - kazao je Jerinić.

On je istakao da je po tenderskoj dokumentaciji planirano da se projekat plaća u narednih deset godina.

- Za sada nismo planirali uzimanje kredita za finaniranje ovog projekta, a u budućnosti ćemo vidjeti - kazao je Jerinić.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.